Eltefrie rundstykker
Eltefrie rundstykker gir deg den perfekte starten på morgenen. For hva er vel bedre enn å våkne til nystekte rundstykker med en knasende, sprø skorpe og et mykt og luftig indre? Da kan pålegg være pålegg, for det som smaker aller best er bare å rive rundstykket i to, for så å smøre på generøse mengder godt smør. Det er digg det!
Eltefrie rundstykker over natten lager du enkelt ved å bruke kaldt vann. Da skal deigen heve i 12-18 timer. Så er det bare å rulle ut rundstykkene på morgenen og steke dem i ovnen, og vips, har du nystekte rundstykker til frokost.
Tips: Prøv å få litt høyde på rundstykkene når du legger dem over på brettet. De kommer til å flyte litt utover, men blåser seg opp igjen under steking.
Eltefrie rundstykker gir deg den perfekte starten på morgenen. For hva er vel bedre enn å våkne til nystekte rundstykker med en knasende, sprø skorpe og et mykt og luftig indre? Da kan pålegg være pålegg, for det som smaker aller best er bare å rive rundstykket i to, for så å smøre på generøse mengder godt smør. Det er digg det!
Eltefrie rundstykker over natten lager du enkelt ved å bruke kaldt vann. Da skal deigen heve i 12-18 timer. Så er det bare å rulle ut rundstykkene på morgenen og steke dem i ovnen, og vips, har du nystekte rundstykker til frokost.
Tips: Prøv å få litt høyde på rundstykkene når du legger dem over på brettet. De kommer til å flyte litt utover, men blåser seg opp igjen under steking.
Ingredienser
- 340 g hvetemel
- 0.75 ts tørrgjær, (1 gram)
- 1 ts salt, (5 gram)
- 3 dl vann
- mel, ekstra til «bretting»
Slik gjør du:
- 340 g hvetemel
- 0.75 ts tørrgjær, (1 gram)
- 1 ts salt, (5 gram)
- 3 dl vann
- mel, ekstra til «bretting»
