Til hovedinnhold
vegetar

Eltefrie rundstykker

4 h

Eltefrie rundstykker gir deg den perfekte starten på morgenen. For hva er vel bedre enn å våkne til nystekte rundstykker med en knasende, sprø skorpe og et mykt og luftig indre? Da kan pålegg være pålegg, for det som smaker aller best er bare å rive rundstykket i to, for så å smøre på generøse mengder godt smør. Det er digg det! 

Eltefrie rundstykker over natten lager du enkelt ved å bruke kaldt vann. Da skal deigen heve i 12-18 timer. Så er det bare å rulle ut rundstykkene på morgenen og steke dem i ovnen, og vips, har du nystekte rundstykker til frokost.

Tips: Prøv å få litt høyde på rundstykkene når du legger dem over på brettet. De kommer til å flyte litt utover, men blåser seg opp igjen under steking.

Lagret av 1347 brukere
Eltefrie rundstykker
Eltefrie rundstykker over natten er helt supert når du vil servere nybakte rundstykker til frokost uten for mye innsats.
Foto: Sara Johannessen/VG

Eltefrie rundstykker gir deg den perfekte starten på morgenen. For hva er vel bedre enn å våkne til nystekte rundstykker med en knasende, sprø skorpe og et mykt og luftig indre? Da kan pålegg være pålegg, for det som smaker aller best er bare å rive rundstykket i to, for så å smøre på generøse mengder godt smør. Det er digg det! 

Eltefrie rundstykker over natten lager du enkelt ved å bruke kaldt vann. Da skal deigen heve i 12-18 timer. Så er det bare å rulle ut rundstykkene på morgenen og steke dem i ovnen, og vips, har du nystekte rundstykker til frokost.

Tips: Prøv å få litt høyde på rundstykkene når du legger dem over på brettet. De kommer til å flyte litt utover, men blåser seg opp igjen under steking.

Lagret av 1347 brukere

Ingredienser

8
stk
  • 340 g hvetemel
  • 0.75 ts tørrgjær, (1 gram)
  • 1 ts salt, (5 gram)
  • 3 dl vann
  • mel, ekstra til «bretting»

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 340 g hvetemel
  • 0.75 ts tørrgjær, (1 gram)
  • 1 ts salt, (5 gram)
  • 3 dl vann
  • mel, ekstra til «bretting»
Rør mel, gjær og salt sammen i en bakebolle.
Tilsett vann. Bruk ordentlig varmt, men ikke kokende vann for rundstykker som skal bakes ut etter tre timer. Bruk kaldt vann hvis du vil la deigen heve over natten, slik at rundstykkene er klare for utbaking og steking til frokost.
Tilsett vann. Bruk ordentlig varmt, men ikke kokende vann for rundstykker som skal bakes ut etter tre timer. Bruk kaldt vann hvis du vil la deigen heve over natten, slik at rundstykkene er klare for utbaking og steking til frokost.
Rør alt raskt sammen til en klissete deig. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle.
Rør alt raskt sammen til en klissete deig. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle.
La deigen heve i 3-5 timer hvis du bruker varmt vann, og 12-18 timer hvis du bruker kaldt. I så fall lar du deigen stå natten over på kjøkkenbenken. Overflaten skal være full av små bobler.
Dryss godt med mel på bakebenken. Bruk en slikkepott eller deigskrape og hell deigen over på benken.
Dryss godt med mel på bakebenken. Bruk en slikkepott eller deigskrape og hell deigen over på benken.
Dryss over litt ekstra mel og brett deigen fra kantene og inn mot midten, 12-14 ganger.
Dryss over litt ekstra mel og brett deigen fra kantene og inn mot midten, 12-14 ganger.
Del deigen i 8 omtrent like store biter. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir. Legg litt plastfilm løst over rundstykkene og la dem etterheve mens ovnen varmes til 235 grader, cirka 20 min.
Del deigen i 8 omtrent like store biter. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir. Legg litt plastfilm løst over rundstykkene og la dem etterheve mens ovnen varmes til 235 grader, cirka 20 min.
Stek rundstykkene midt i ovnen i 20 minutter, eller til skorpen er sprø og rundstykkene er lett gylne. Avkjøl på rist.
Stek rundstykkene midt i ovnen i 20 minutter, eller til skorpen er sprø og rundstykkene er lett gylne. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Rør mel, gjær og salt sammen i en bakebolle.
Tilsett vann. Bruk ordentlig varmt, men ikke kokende vann for rundstykker som skal bakes ut etter tre timer. Bruk kaldt vann hvis du vil la deigen heve over natten, slik at rundstykkene er klare for utbaking og steking til frokost.
Tilsett vann. Bruk ordentlig varmt, men ikke kokende vann for rundstykker som skal bakes ut etter tre timer. Bruk kaldt vann hvis du vil la deigen heve over natten, slik at rundstykkene er klare for utbaking og steking til frokost.
Rør alt raskt sammen til en klissete deig. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle.
Rør alt raskt sammen til en klissete deig. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle.
La deigen heve i 3-5 timer hvis du bruker varmt vann, og 12-18 timer hvis du bruker kaldt. I så fall lar du deigen stå natten over på kjøkkenbenken. Overflaten skal være full av små bobler.
Dryss godt med mel på bakebenken. Bruk en slikkepott eller deigskrape og hell deigen over på benken.
Dryss godt med mel på bakebenken. Bruk en slikkepott eller deigskrape og hell deigen over på benken.
Dryss over litt ekstra mel og brett deigen fra kantene og inn mot midten, 12-14 ganger.
Dryss over litt ekstra mel og brett deigen fra kantene og inn mot midten, 12-14 ganger.
Del deigen i 8 omtrent like store biter. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir. Legg litt plastfilm løst over rundstykkene og la dem etterheve mens ovnen varmes til 235 grader, cirka 20 min.
Del deigen i 8 omtrent like store biter. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir. Legg litt plastfilm løst over rundstykkene og la dem etterheve mens ovnen varmes til 235 grader, cirka 20 min.
Stek rundstykkene midt i ovnen i 20 minutter, eller til skorpen er sprø og rundstykkene er lett gylne. Avkjøl på rist.
Stek rundstykkene midt i ovnen i 20 minutter, eller til skorpen er sprø og rundstykkene er lett gylne. Avkjøl på rist.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?