vegetar

Kaldhevede rundstykker med havregryn

15 t 30 min

Nystekte rundstykker er deilig til frokost, lunsj eller kveldsmat! Denne oppskriften på kaldhevede rundstykker med havregryn får du fra matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, kanskje mer kjent som Fru Timian.

Oppskriften gir 24 rundstykker.

326 har lagret denne
Kaldhevede rundstykker med havregryn

Nystekte rundstykker er deilig til frokost, lunsj eller kveldsmat! Denne oppskriften på kaldhevede rundstykker med havregryn får du fra matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, kanskje mer kjent som Fru Timian.

Oppskriften gir 24 rundstykker.

326 har lagret denne
24
stk

Deig

  • 800 g hvetemel
  • 600 g fint sammalt hvetemel
  • 100 g havregryn, lettkokte eller store
  • 1.5 ts salt
  • 15 g fersk gjær, evt. 5 gram tørrgjær
  • 1 l vann, romtemperert

Til strøssel

  • store havregryn
Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 800 g hvetemel
  • 600 g fint sammalt hvetemel
  • 100 g havregryn, lettkokte eller store
  • 1.5 ts salt
  • 15 g fersk gjær, evt. 5 gram tørrgjær
  • 1 l vann, romtemperert

Til strøssel

  • store havregryn
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskinbolle og elt deigen godt sammen i 15 minutter. Den ferske gjæren smuldrer du bare opp og har i deigen. Du trenger ikke å røre den ut i vannet først.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i cirka 1 time.
Hvelv deigen over på benken og kna den sammen én gang, før du deler den i 24 deler og ruller dem ut til rundstykker.
Ha havregryn til strøssel i en liten skål og litt lunkent vann i en annen. Dypp rundstykkene i vannet før du dypper dem i havregrynskålen. Plasser dem deretter på to bakepapirkledde stekebrett, dekk brettene med plastfolie og sett det i kjøleskapet til neste morgen.
Ta rundstykkene ut av kjøleskapet og sett stekeovnen på 230 grader. For å få litt fres i hevingen før du setter rundstykkene inn i stekeovnen, kan du koke opp litt vann i en kasserolle og sette stekebrettet på toppen av kasserollen.
Når ovnen er varm nok, setter du brettet inn i stekeovnen. Stek rundstykkene i 15–18 minutter, til de er blitt gyllenbrune.
La dem avkjøles på en bakerist.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskinbolle og elt deigen godt sammen i 15 minutter. Den ferske gjæren smuldrer du bare opp og har i deigen. Du trenger ikke å røre den ut i vannet først.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i cirka 1 time.
Hvelv deigen over på benken og kna den sammen én gang, før du deler den i 24 deler og ruller dem ut til rundstykker.
Ha havregryn til strøssel i en liten skål og litt lunkent vann i en annen. Dypp rundstykkene i vannet før du dypper dem i havregrynskålen. Plasser dem deretter på to bakepapirkledde stekebrett, dekk brettene med plastfolie og sett det i kjøleskapet til neste morgen.
Ta rundstykkene ut av kjøleskapet og sett stekeovnen på 230 grader. For å få litt fres i hevingen før du setter rundstykkene inn i stekeovnen, kan du koke opp litt vann i en kasserolle og sette stekebrettet på toppen av kasserollen.
Når ovnen er varm nok, setter du brettet inn i stekeovnen. Stek rundstykkene i 15–18 minutter, til de er blitt gyllenbrune.
La dem avkjøles på en bakerist.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?