Pizzaboller
Runde, flate pizzaboller får man kjøpt i flere matbutikker, og de virker veldig populære. Hjemmelagde er de enda bedre! Du kan da dessuten styre hva du ønsker å ha som topping, og du kan også lure inn noe grovt mel i deigen så pizzabollene blir sunnere uten at noen merker forskjell.
Oppskriften gir cirka 18 pizzaboller. Pizzabollene er fine å fryse og egner seg utmerket i matpakken, på tur eller som kveldsmat.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Runde, flate pizzaboller får man kjøpt i flere matbutikker, og de virker veldig populære. Hjemmelagde er de enda bedre! Du kan da dessuten styre hva du ønsker å ha som topping, og du kan også lure inn noe grovt mel i deigen så pizzabollene blir sunnere uten at noen merker forskjell.
Oppskriften gir cirka 18 pizzaboller. Pizzabollene er fine å fryse og egner seg utmerket i matpakken, på tur eller som kveldsmat.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Gjærdeig
- 6 dl melk
- 200 g smør
- 50 g gjær
- 2 ts salt
- 1 ss sukker
- 400 g fint sammalt hvetemel
- 600 g hvetemel
Pizzasaus
- 1 stk løk
- 2 stk hvitløk
- 1 ss smør
- 400 g hermetiske tomater
- 2 ss tomatpuré
- salt og kvernet pepper, etter smak
- basilikum, etter smak
Topping
- 100 g kokt skinke
- 100 g pepperoni
- 1 boks cherrytomater
- 400 g revet ost
Slik gjør du:
Gjærdeig
- 6 dl melk
- 200 g smør
- 50 g gjær
- 2 ts salt
- 1 ss sukker
- 400 g fint sammalt hvetemel
- 600 g hvetemel
Pizzasaus
- 1 stk løk
- 2 stk hvitløk
- 1 ss smør
- 400 g hermetiske tomater
- 2 ss tomatpuré
- salt og kvernet pepper, etter smak
- basilikum, etter smak
Topping
- 100 g kokt skinke
- 100 g pepperoni
- 1 boks cherrytomater
- 400 g revet ost
