Til hovedinnhold

Det søte livs grove rundstykker i langpanne

3 h

Å lage hjemmebakte grove rundstykker kan være utrolig enkelt. Spesielt med denne oppskriften, der hele deigen bare eltes sammen, heves og trykkes ut i en langpanne. Oppskriften er beregnet på stor langpanne og gir 20 grove rundstykker. Frøene kan sløyfes, men de gir rundstykkene en veldig god smak og et fristende utseende. Disse rundstykkene er sunne og mettende og er supre å bruke til matpakken.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 993 brukere
Grove rundstykker på hvit tallerken med pålegg
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Å lage hjemmebakte grove rundstykker kan være utrolig enkelt. Spesielt med denne oppskriften, der hele deigen bare eltes sammen, heves og trykkes ut i en langpanne. Oppskriften er beregnet på stor langpanne og gir 20 grove rundstykker. Frøene kan sløyfes, men de gir rundstykkene en veldig god smak og et fristende utseende. Disse rundstykkene er sunne og mettende og er supre å bruke til matpakken.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 993 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 50 g gjær
  • 7.5 dl vann, lunkent
  • 1 ss akasiehonning
  • 2 ts salt
  • 150 g grovt sammalt hvetemel
  • 200 g fint sammalt hvetemel
  • 400 g hvetemel
  • 200 g havregryn, små, lettkokte
  • 2 ss linfrø, kan sløyfes

Pynt

  • 0.5 dl solsikkekjerner
  • 0.5 dl sesamfrø
  • 0.5 dl gresskarkjerner
  • 2 ss valmuefrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g gjær
  • 7.5 dl vann, lunkent
  • 1 ss akasiehonning
  • 2 ts salt
  • 150 g grovt sammalt hvetemel
  • 200 g fint sammalt hvetemel
  • 400 g hvetemel
  • 200 g havregryn, små, lettkokte
  • 2 ss linfrø, kan sløyfes

Pynt

  • 0.5 dl solsikkekjerner
  • 0.5 dl sesamfrø
  • 0.5 dl gresskarkjerner
  • 2 ss valmuefrø
Løs opp gjæren i en del av det lunkne vannet. Tilsett deretter resten av vannet og flytende honning.
Bland salt med grov og fin sammalt hvetemel og bland dette med det våte. Ha deretter i hvetemel, havregryn og linfrø, hvis du ønsker det.
Elt deigen med kjøkkenmaskin med eltekrok i 10 minutter. Hev deigen i 1 time.
Velt deigen ut på et stykke bakepapir som passer i en stor langpanne (cirka 30 x 40 cm). Klapp deigen lett utover med fingrene.
Ha litt ekstra hvetemel på deigen og kjevle den ut til en jevn firkant. Du trenger ikke å kjevle deigen helt ut i kantene. Løft bakepapiret opp i en stor langpanne.
Skjær deigen opp i ruter et pizzahjul. Etterhev deigen i 1 time. Gjør klar ovnen ved å sette den på 200 grader.
Pensle over deigen med vann og dryss forskjellige typer frø på hver rundstykke-firkant.
Stekes nederst i ovnen ved 200 grader i cirka 30-40 minutter, til rundstykkene er gylne i fargen og gjennomstekte.
Avkjøles litt før rundstykkene løftes ut av langpannen og skjæres fra hverandre med en kniv.
woman cooking

Bon appetit!

Løs opp gjæren i en del av det lunkne vannet. Tilsett deretter resten av vannet og flytende honning.
Bland salt med grov og fin sammalt hvetemel og bland dette med det våte. Ha deretter i hvetemel, havregryn og linfrø, hvis du ønsker det.
Elt deigen med kjøkkenmaskin med eltekrok i 10 minutter. Hev deigen i 1 time.
Velt deigen ut på et stykke bakepapir som passer i en stor langpanne (cirka 30 x 40 cm). Klapp deigen lett utover med fingrene.
Ha litt ekstra hvetemel på deigen og kjevle den ut til en jevn firkant. Du trenger ikke å kjevle deigen helt ut i kantene. Løft bakepapiret opp i en stor langpanne.
Skjær deigen opp i ruter et pizzahjul. Etterhev deigen i 1 time. Gjør klar ovnen ved å sette den på 200 grader.
Pensle over deigen med vann og dryss forskjellige typer frø på hver rundstykke-firkant.
Stekes nederst i ovnen ved 200 grader i cirka 30-40 minutter, til rundstykkene er gylne i fargen og gjennomstekte.
Avkjøles litt før rundstykkene løftes ut av langpannen og skjæres fra hverandre med en kniv.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?