Det søte livs grove rundstykker i langpanne
Å lage hjemmebakte grove rundstykker kan være utrolig enkelt. Spesielt med denne oppskriften, der hele deigen bare eltes sammen, heves og trykkes ut i en langpanne. Oppskriften er beregnet på stor langpanne og gir 20 grove rundstykker. Frøene kan sløyfes, men de gir rundstykkene en veldig god smak og et fristende utseende. Disse rundstykkene er sunne og mettende og er supre å bruke til matpakken.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv
Å lage hjemmebakte grove rundstykker kan være utrolig enkelt. Spesielt med denne oppskriften, der hele deigen bare eltes sammen, heves og trykkes ut i en langpanne. Oppskriften er beregnet på stor langpanne og gir 20 grove rundstykker. Frøene kan sløyfes, men de gir rundstykkene en veldig god smak og et fristende utseende. Disse rundstykkene er sunne og mettende og er supre å bruke til matpakken.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv
Ingredienser
- 50 g gjær
- 7.5 dl vann, lunkent
- 1 ss akasiehonning
- 2 ts salt
- 150 g grovt sammalt hvetemel
- 200 g fint sammalt hvetemel
- 400 g hvetemel
- 200 g havregryn, små, lettkokte
- 2 ss linfrø, kan sløyfes
Pynt
- 0.5 dl solsikkekjerner
- 0.5 dl sesamfrø
- 0.5 dl gresskarkjerner
- 2 ss valmuefrø
Slik gjør du:
- 50 g gjær
- 7.5 dl vann, lunkent
- 1 ss akasiehonning
- 2 ts salt
- 150 g grovt sammalt hvetemel
- 200 g fint sammalt hvetemel
- 400 g hvetemel
- 200 g havregryn, små, lettkokte
- 2 ss linfrø, kan sløyfes
Pynt
- 0.5 dl solsikkekjerner
- 0.5 dl sesamfrø
- 0.5 dl gresskarkjerner
- 2 ss valmuefrø
