Hjemmebakte rundstykker til frokost er alltid populært! Her har Kristine fra Det søte liv laget noen myke, lyse rundstykker med artig knutefasong. Rundstykkene blir dekorative og er veldig gode å spise sammen med alle typer pålegg.
Smelt smøret i en kjele og tilsett melk og vann. Varm opp blandingen til den er lunken (i underkant av 37°C).
Smuldre opp gjæren i en bolle og tilsett væsken og sukkeret. Rør til gjæren har løst seg opp.
Tilsett deretter salt og hvetemelet. Elt deigen med kjøkkenmaskin i cirka 10 minutter, så deigen blir skikkelig smidig og fin. La den heve lunt i 1 time.
Ha deigen ut på bakebordet og del den i jevnstore emner. Denne deigen holder til 21 rundstykker à 100 gram.
Trill hvert emne til en lengde (cirka 20 cm lang) som du slår en knute på. Legg knuterundstykkene på to bakepapirdekkede stekeplater og la dem etterheve i 30 minutter.
Pensle over rundstykkene med sammenvispet egg. Dryss over litt valmuefrø hvis du ønsker det.
Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i cirka 12-15 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
Bon appetit!
Smelt smøret i en kjele og tilsett melk og vann. Varm opp blandingen til den er lunken (i underkant av 37°C).
Smuldre opp gjæren i en bolle og tilsett væsken og sukkeret. Rør til gjæren har løst seg opp.
Tilsett deretter salt og hvetemelet. Elt deigen med kjøkkenmaskin i cirka 10 minutter, så deigen blir skikkelig smidig og fin. La den heve lunt i 1 time.
Ha deigen ut på bakebordet og del den i jevnstore emner. Denne deigen holder til 21 rundstykker à 100 gram.
Trill hvert emne til en lengde (cirka 20 cm lang) som du slår en knute på. Legg knuterundstykkene på to bakepapirdekkede stekeplater og la dem etterheve i 30 minutter.
Pensle over rundstykkene med sammenvispet egg. Dryss over litt valmuefrø hvis du ønsker det.
Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i cirka 12-15 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto