vegetar

Det søte livs lyse rundstykker

2 timer

Hjemmebakte rundstykker til frokost er alltid populært! Her har Kristine fra Det søte liv laget noen myke, lyse rundstykker med artig knutefasong. Rundstykkene blir dekorative og er veldig gode å spise sammen med alle typer pålegg.  

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

377 har lagret denne
Det søte livs lyse rundstykker
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Hjemmebakte rundstykker til frokost er alltid populært! Her har Kristine fra Det søte liv laget noen myke, lyse rundstykker med artig knutefasong. Rundstykkene blir dekorative og er veldig gode å spise sammen med alle typer pålegg.  

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

377 har lagret denne
21
stk
  • 150 g smør
  • 4 dl melk
  • 3 dl vann
  • 50 g gjær
  • 2 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 1.2 kg hvetemel

Pensling

  • 1 stk egg
  • 2 ss valmuefrø, (valgfritt)
Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
  • 4 dl melk
  • 3 dl vann
  • 50 g gjær
  • 2 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 1.2 kg hvetemel

Pensling

  • 1 stk egg
  • 2 ss valmuefrø, (valgfritt)
Smelt smøret i en kjele og tilsett melk og vann. Varm opp blandingen til den er lunken (i underkant av 37°C).
Smuldre opp gjæren i en bolle og tilsett væsken og sukkeret. Rør til gjæren har løst seg opp.
Tilsett deretter salt og hvetemelet. Elt deigen med kjøkkenmaskin i cirka 10 minutter, så deigen blir skikkelig smidig og fin. La den heve lunt i 1 time.
Ha deigen ut på bakebordet og del den i jevnstore emner. Denne deigen holder til 21 rundstykker à 100 gram.
Trill hvert emne til en lengde (cirka 20 cm lang) som du slår en knute på. Legg knuterundstykkene på to bakepapirdekkede stekeplater og la dem etterheve i 30 minutter.
Pensle over rundstykkene med sammenvispet egg. Dryss over litt valmuefrø hvis du ønsker det.
Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i cirka 12-15 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kjele og tilsett melk og vann. Varm opp blandingen til den er lunken (i underkant av 37°C).
Smuldre opp gjæren i en bolle og tilsett væsken og sukkeret. Rør til gjæren har løst seg opp.
Tilsett deretter salt og hvetemelet. Elt deigen med kjøkkenmaskin i cirka 10 minutter, så deigen blir skikkelig smidig og fin. La den heve lunt i 1 time.
Ha deigen ut på bakebordet og del den i jevnstore emner. Denne deigen holder til 21 rundstykker à 100 gram.
Trill hvert emne til en lengde (cirka 20 cm lang) som du slår en knute på. Legg knuterundstykkene på to bakepapirdekkede stekeplater og la dem etterheve i 30 minutter.
Pensle over rundstykkene med sammenvispet egg. Dryss over litt valmuefrø hvis du ønsker det.
Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i cirka 12-15 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?