Pizzasnurrer med kjøttdeig

2 t 30 min

Er det noe som slår an i heimen, så er det hjemmelagde pizzasnurrer! Enten dette serveres til lunsj, middag eller til kveldsmat, så kommer jubelen frem.

Du kan variere fyllet med det du liker best. Her får du forslag til enten kjøttsaus- eller skinkefyll. Det er ikke noe i veien for å lage et vegetarfyll i stedet, ved å bytte ut for eksempel karbonadedeig med røde bønner, eller skinkeskivene med tynne skiver aubergine.

Bytt gjerne ut halvparten av hvetemelet med sammalt, fint hvetemel hvis du ønsker en grovere variant. 

Oppskriften gir ca. 24 pizzasnurrer. Pizzasnurrene du måtte få til overs, egner seg utmerket til å putte i fryseren.  

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

1863 har lagret denne
Pizzasnurrer med kjøttdeig og smeltet ost
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Er det noe som slår an i heimen, så er det hjemmelagde pizzasnurrer! Enten dette serveres til lunsj, middag eller til kveldsmat, så kommer jubelen frem.

Du kan variere fyllet med det du liker best. Her får du forslag til enten kjøttsaus- eller skinkefyll. Det er ikke noe i veien for å lage et vegetarfyll i stedet, ved å bytte ut for eksempel karbonadedeig med røde bønner, eller skinkeskivene med tynne skiver aubergine.

Bytt gjerne ut halvparten av hvetemelet med sammalt, fint hvetemel hvis du ønsker en grovere variant. 

Oppskriften gir ca. 24 pizzasnurrer. Pizzasnurrene du måtte få til overs, egner seg utmerket til å putte i fryseren.  

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

1863 har lagret denne
1
porsjoner

Pizzadeig

  • 50 g gjær
  • 6 dl vann, lunkent
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1.4 l hvetemel

Kjøttsausfyll

  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 400 g karbonadedeig
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • salt og kvernet pepper
  • oregano, fersk eller tørket
  • 3 dl revet ost

Pynt

  • 3 dl revet ost
Unngå at skjermen går i dvale

Pizzadeig

  • 50 g gjær
  • 6 dl vann, lunkent
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1.4 l hvetemel

Kjøttsausfyll

  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 400 g karbonadedeig
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • salt og kvernet pepper
  • oregano, fersk eller tørket
  • 3 dl revet ost

Pynt

  • 3 dl revet ost
Smuldre gjæren i en bolle. Bland lunkent vann med olje og sukker. Løs opp gjæren i væsken og la blandingen stå og svelle i 10 minutter. Tilsett hvetemel og salt og elt deigen god og smidig. La deigen heve i 1 time.
Imens lager du klart fyllet. Stek hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med karbonadedeigen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og krydder. La blandingen småkoke i 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.
Imens lager du klart fyllet. Stek hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med karbonadedeigen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og krydder. La blandingen småkoke i 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.
Del deigen i to emner som kjevles ut til leiver. Dekk med fyll og rull leivene sammen til ruller. Skjær tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La pizzasnurrene etterheve i 30 minutter.
Del deigen i to emner som kjevles ut til leiver. Dekk med fyll og rull leivene sammen til ruller. Skjær tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La pizzasnurrene etterheve i 30 minutter.
Dryss på ekstra ost og stek pizzasnurrene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Dryss på ekstra ost og stek pizzasnurrene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren i en bolle. Bland lunkent vann med olje og sukker. Løs opp gjæren i væsken og la blandingen stå og svelle i 10 minutter. Tilsett hvetemel og salt og elt deigen god og smidig. La deigen heve i 1 time.
Imens lager du klart fyllet. Stek hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med karbonadedeigen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og krydder. La blandingen småkoke i 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.
Imens lager du klart fyllet. Stek hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med karbonadedeigen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og krydder. La blandingen småkoke i 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.
Del deigen i to emner som kjevles ut til leiver. Dekk med fyll og rull leivene sammen til ruller. Skjær tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La pizzasnurrene etterheve i 30 minutter.
Del deigen i to emner som kjevles ut til leiver. Dekk med fyll og rull leivene sammen til ruller. Skjær tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La pizzasnurrene etterheve i 30 minutter.
Dryss på ekstra ost og stek pizzasnurrene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Dryss på ekstra ost og stek pizzasnurrene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?