Fylte ostehorn med urter

2 t 30 min

Dette er kjempegode horn, som passer perfekt til lunsj, i matpakken eller som tilbehør til suppe eller kveldsmat. Bruk gjerne en smaksrik ost, som cheddar eller ridderost. Jeg brukte i tillegg gressløk og bladpersille. Har du ikke ferske urter kan du bruke tørkede. Bruk da litt mindre mengde enn det som står angitt i oppskriften.
Oppskriften gir 24 stk. 

1917 har lagret denne
Ostehorn med urter på svart tallerken

Dette er kjempegode horn, som passer perfekt til lunsj, i matpakken eller som tilbehør til suppe eller kveldsmat. Bruk gjerne en smaksrik ost, som cheddar eller ridderost. Jeg brukte i tillegg gressløk og bladpersille. Har du ikke ferske urter kan du bruke tørkede. Bruk da litt mindre mengde enn det som står angitt i oppskriften.
Oppskriften gir 24 stk. 

1917 har lagret denne
6
porsjoner
  • 650 g hvetemel
  • 200 g fint sammalt hvetemel
  • 1 klype salt
  • 1 pakke tørrgjær
  • 110 g smør
  • 6 dl helmelk
  • 285 g revet ost, f.eks cheddar, ridderost, parmesan
  • parmesan, ekstra til topping
  • 8 ss urter, finhakkede
  • 1 stk egg, til pensling
  • sesamfrø
Unngå at skjermen går i dvale
  • 650 g hvetemel
  • 200 g fint sammalt hvetemel
  • 1 klype salt
  • 1 pakke tørrgjær
  • 110 g smør
  • 6 dl helmelk
  • 285 g revet ost, f.eks cheddar, ridderost, parmesan
  • parmesan, ekstra til topping
  • 8 ss urter, finhakkede
  • 1 stk egg, til pensling
  • sesamfrø
Bland mel, salt og gjær i en bolle. Smelt smør og tilsett melk og varm blandingen til ca. 30 grader.
Bland væsken inn i det tørre og elt i ca 10 minutter, gjerne ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Hev til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 225 grader. Riv ost og finhakk urter og bland det godt sammen.
Del deigen i tre og kjevle ut hver del til en sirkel. Del så hver sirkel i åtte trekanter (som pizzastykker). Legg på ost og urter på hver trekant på den bredeste siden. Rull sammen hornene fra den bredeste siden og inn mot spissen.
Legg hornene på et stekebrett kledd med bakepapir. La dem etterheve i ca. 30 minutter.
Pensle hvert horn med sammenpisket egg. Riv litt parmesan over hornene og dryss over sesamfrø.
Stek i ovnen i ca. 10 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel, salt og gjær i en bolle. Smelt smør og tilsett melk og varm blandingen til ca. 30 grader.
Bland væsken inn i det tørre og elt i ca 10 minutter, gjerne ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Hev til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 225 grader. Riv ost og finhakk urter og bland det godt sammen.
Del deigen i tre og kjevle ut hver del til en sirkel. Del så hver sirkel i åtte trekanter (som pizzastykker). Legg på ost og urter på hver trekant på den bredeste siden. Rull sammen hornene fra den bredeste siden og inn mot spissen.
Legg hornene på et stekebrett kledd med bakepapir. La dem etterheve i ca. 30 minutter.
Pensle hvert horn med sammenpisket egg. Riv litt parmesan over hornene og dryss over sesamfrø.
Stek i ovnen i ca. 10 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?