Til hovedinnhold

Grove scones i langpanne

45 min

Dette er kjempemyke og gode grove scones, som inneholder både grovt mel, havregryn og næringsrike solsikkefrø.
Grove scones er lettvinte å lage siden deigen bare kan røres raskt sammen uten at det trengs noen form for heving. Enda mer lettvint blir det når man lager scones i langpanne!

Tips: Oppskriften er beregnet til liten langpanne (som gir 12 scones), men du kan enkelt doble oppskriften og lage sconesene i stor langpanne.


Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 824 brukere
Grove scones laget i langpanne og servert med gulost
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Dette er kjempemyke og gode grove scones, som inneholder både grovt mel, havregryn og næringsrike solsikkefrø.
Grove scones er lettvinte å lage siden deigen bare kan røres raskt sammen uten at det trengs noen form for heving. Enda mer lettvint blir det når man lager scones i langpanne!

Tips: Oppskriften er beregnet til liten langpanne (som gir 12 scones), men du kan enkelt doble oppskriften og lage sconesene i stor langpanne.


Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 824 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
Obs: Oppskriften lages i en liten langpanne, som gir 12 scones
  • 2 dl hvetemel
  • 1.5 dl fint sammalt hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 125 g smør
  • 0.5 dl olivenolje
  • 2 dl kulturmelk
  • 2.5 dl havregryn, små, lettkokte
  • 1 dl solsikkefrø

Pynt

  • 0.5 dl solsikkefrø
  • 0.5 dl sesamfrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl hvetemel
  • 1.5 dl fint sammalt hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 125 g smør
  • 0.5 dl olivenolje
  • 2 dl kulturmelk
  • 2.5 dl havregryn, små, lettkokte
  • 1 dl solsikkefrø

Pynt

  • 0.5 dl solsikkefrø
  • 0.5 dl sesamfrø
Ha hvetemel, fin sammalt hvetemel, bakepulver og natron i en kjøkkenmaskin. Tilsett kaldt smør i terninger og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg i det tørre. (Smøret kan også smuldres i det tørre med fingrene hvis du ikke har en kjøkkenmaskin)
Ha blandingen i en rørebolle og tilsett olivenolje, kulturmelk og havregryn. Rør forsiktig rundt med en sleiv så deigen blander seg. Ha i solsikkefrø til slutt og kna deigen raskt sammen (jo mindre du bearbeider deigen, jo luftigere og mindre kompakte blir scones-ene).
Trykk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (cirka 20 x 30 cm). Strø over solsikkefrø og sesamfrø og trykk frøene lett ned i deigen så de fester seg. Bruk en kniv og skjær opp 12 scones.
Trykk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (cirka 20 x 30 cm). Strø over solsikkefrø og sesamfrø og trykk frøene lett ned i deigen så de fester seg. Bruk en kniv og skjær opp 12 scones.
Stek sconesene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter. Sjekk at scones-ene er gylne og gjennomstekte i midten.
Stek sconesene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter. Sjekk at scones-ene er gylne og gjennomstekte i midten.
Avkjøl scones-ene litt før de løftes ut av langpannen og skjæres fra hverandre med en kniv.
Avkjøl scones-ene litt før de løftes ut av langpannen og skjæres fra hverandre med en kniv.
woman cooking

Bon appetit!

Ha hvetemel, fin sammalt hvetemel, bakepulver og natron i en kjøkkenmaskin. Tilsett kaldt smør i terninger og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg i det tørre. (Smøret kan også smuldres i det tørre med fingrene hvis du ikke har en kjøkkenmaskin)
Ha blandingen i en rørebolle og tilsett olivenolje, kulturmelk og havregryn. Rør forsiktig rundt med en sleiv så deigen blander seg. Ha i solsikkefrø til slutt og kna deigen raskt sammen (jo mindre du bearbeider deigen, jo luftigere og mindre kompakte blir scones-ene).
Trykk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (cirka 20 x 30 cm). Strø over solsikkefrø og sesamfrø og trykk frøene lett ned i deigen så de fester seg. Bruk en kniv og skjær opp 12 scones.
Trykk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (cirka 20 x 30 cm). Strø over solsikkefrø og sesamfrø og trykk frøene lett ned i deigen så de fester seg. Bruk en kniv og skjær opp 12 scones.
Stek sconesene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter. Sjekk at scones-ene er gylne og gjennomstekte i midten.
Stek sconesene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter. Sjekk at scones-ene er gylne og gjennomstekte i midten.
Avkjøl scones-ene litt før de løftes ut av langpannen og skjæres fra hverandre med en kniv.
Avkjøl scones-ene litt før de løftes ut av langpannen og skjæres fra hverandre med en kniv.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?