Fylte horn

3 timer

Alle foreldre vet hvor viktig glade barn er for turopplevelsen (og mange foreldre vet nok også av erfaring hvordan det motsatte føles), så nettopp derfor er det helt på sin plass å gjøre turen barnevennlig, også med tanke på provianten. 

Med fylte horn kan små og store få sine ønsker oppfylt. De kan nemlig fylles med alt fra ost og skinke til krydret pølse, pesto og ruccola, eller hva med Nutella? 

Oppskriften gir 12-16 horn.

1540 har lagret denne
Fylte horn

Alle foreldre vet hvor viktig glade barn er for turopplevelsen (og mange foreldre vet nok også av erfaring hvordan det motsatte føles), så nettopp derfor er det helt på sin plass å gjøre turen barnevennlig, også med tanke på provianten. 

Med fylte horn kan små og store få sine ønsker oppfylt. De kan nemlig fylles med alt fra ost og skinke til krydret pølse, pesto og ruccola, eller hva med Nutella? 

Oppskriften gir 12-16 horn.

1540 har lagret denne
1
porsjoner
  • 3.75 dl melk
  • 75 g smør
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 700 g hvetemel
  • hvetemel, Ekstra til utbaking
  • egg, Sammenvispet til pensling
  • sesamfrø, Eller sesamfrø, eller andre før til pynting
  • revet ost, Til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3.75 dl melk
  • 75 g smør
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 700 g hvetemel
  • hvetemel, Ekstra til utbaking
  • egg, Sammenvispet til pensling
  • sesamfrø, Eller sesamfrø, eller andre før til pynting
  • revet ost, Til pynt
Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett melk og varm til «fingervarmt», cirka 35 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett væsken og rør til gjæren har løst seg opp. Bland i resten av melken, salt, sukker og mel.
Elt deigen godt sammen. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. Kna sammen deigen på et melet bakebord og del den i to.
Kjevl hver del ut til en stor rund leiv. Del hver leiv i 6 eller 8 trekanter (avhengig av hvor store horn du ønsker å lage).
Legg på en god mengde ønsket fyll på den bredeste siden. Rull sammen hornene fra den bredeste siden og inn mot spissen. Pass på at fyllet er godt pakket inn og at spissen havner på undersiden. Bøy dem forsiktig til horn og løft hornene over på stekebrett med bakepapir.
Dekk med plastfilm og kjøkkenhåndkle og etterhev hornene i cirka 30 minutter.
Pensle med egg og dryss over valmuefrø, sesamfrø eller revet ost. Stek hornene midt i ovn ved 210 grader i cirka 15 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett melk og varm til «fingervarmt», cirka 35 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett væsken og rør til gjæren har løst seg opp. Bland i resten av melken, salt, sukker og mel.
Elt deigen godt sammen. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. Kna sammen deigen på et melet bakebord og del den i to.
Kjevl hver del ut til en stor rund leiv. Del hver leiv i 6 eller 8 trekanter (avhengig av hvor store horn du ønsker å lage).
Legg på en god mengde ønsket fyll på den bredeste siden. Rull sammen hornene fra den bredeste siden og inn mot spissen. Pass på at fyllet er godt pakket inn og at spissen havner på undersiden. Bøy dem forsiktig til horn og løft hornene over på stekebrett med bakepapir.
Dekk med plastfilm og kjøkkenhåndkle og etterhev hornene i cirka 30 minutter.
Pensle med egg og dryss over valmuefrø, sesamfrø eller revet ost. Stek hornene midt i ovn ved 210 grader i cirka 15 minutter.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?