Til hovedinnhold

Horn med ost og skinke

2 h 30 min

Disse myke hornene fylles med masse gulost og skinke, og smaker helt herlig! Hornene egner seg like godt som kveldskos som til matpakken. De kan også pakkes i tursekken eller serveres i barnebursdag. Uansett anledning gjør den myke konsistensen og milde, deilige smaken at disse hornene blir populære hos både store og små!

Hornene med ost og skinke kan drysses med ekstra ost på toppen, eller du kan pynte med sesamfrø eller valmuefrø.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 1974 brukere
Fylte horn med skinke og gulost toppet med ekstra ost på toppen
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Disse myke hornene fylles med masse gulost og skinke, og smaker helt herlig! Hornene egner seg like godt som kveldskos som til matpakken. De kan også pakkes i tursekken eller serveres i barnebursdag. Uansett anledning gjør den myke konsistensen og milde, deilige smaken at disse hornene blir populære hos både store og små!

Hornene med ost og skinke kan drysses med ekstra ost på toppen, eller du kan pynte med sesamfrø eller valmuefrø.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 1974 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
Obs: Oppskriften gir 16 stk horn
  • 5 dl melk
  • 100 g smør
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1.4 l hvetemel

Fyll

  • 200 g kokt skinke, strimlet
  • 300 g jarlsberg, eller annen god ost, revet

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 150 g jarlsberg, eller annen god ost, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl melk
  • 100 g smør
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1.4 l hvetemel

Fyll

  • 200 g kokt skinke, strimlet
  • 300 g jarlsberg, eller annen god ost, revet

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 150 g jarlsberg, eller annen god ost, revet
Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37 grader).
Løs opp gjæren den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i mesteparten av melet og elt deigen jevn.
La deigen heve lunt i 1 time.
Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller pizzahjul til dette).
Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller pizzahjul til dette).
Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste enden av deig-trekantene. Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste enden av deig-trekantene. Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev hornene i 45 minutter.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen og dryss over revet ost til pynt.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen og dryss over revet ost til pynt.
Stek hornene midt i ovnen ved 225 grader i ca 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
Stek hornene midt i ovnen ved 225 grader i ca 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37 grader).
Løs opp gjæren den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i mesteparten av melet og elt deigen jevn.
La deigen heve lunt i 1 time.
Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller pizzahjul til dette).
Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller pizzahjul til dette).
Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste enden av deig-trekantene. Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste enden av deig-trekantene. Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev hornene i 45 minutter.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen og dryss over revet ost til pynt.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen og dryss over revet ost til pynt.
Stek hornene midt i ovnen ved 225 grader i ca 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
Stek hornene midt i ovnen ved 225 grader i ca 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?