Gjærbakstsnurrer er alltid populært, og pestosnurrer med feta og ruccola er intet unntak. Disse pestosnurrene er perfekte i nistepakken, til suppen eller på koldtbordet, og er saftige og smakfulle.
Gjærbakstsnurrer er alltid populært, og pestosnurrer med feta og ruccola er intet unntak. Disse pestosnurrene er perfekte i nistepakken, til suppen eller på koldtbordet, og er saftige og smakfulle.
1.5 l hvetemel, omtrent 15 dl, ha litt ekstra i bakhånd
1 stk egg, sammenpisket, til pensling
Fyll
2 dl pesto
200 g fetaost
1 pakke ruccola, 65 gram
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Deig
5 dl vann, lunkent
50 g gjær, fersk, eller en pose tørrgjær
1 ss honning, eller sukker
3 ts salt
4 ss olivenolje
1.5 l hvetemel, omtrent 15 dl, ha litt ekstra i bakhånd
1 stk egg, sammenpisket, til pensling
Fyll
2 dl pesto
200 g fetaost
1 pakke ruccola, 65 gram
Bland sammen gjær, vann og sukker i en bakebolle. Dekk til bollen med plastfilm, la blandingen stå i omtrent 10 minutter, til det begynner å skumme/boble litt i overflaten.
Tilsett salt, olje og halvparten av melet. Arbeid deigen sammen og tilsett resten av melet litt etter litt. Elt deigen ved full hastighet i 6 minutter til deigen blir blank, glatt og elastisk. Løft deigen ut av bollen, smør bollen med litt olje og legg deigen tilbake. Dekk til med plastfilm og et kjøkkenklede over der igjen.
La deigen heve i romtemperatur til dobbel størrelse.
Rull deigen til en tykk pølse på et bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Smør leiven med pesto og dryss over smuldret fetaost og ruccolasalat.
Rull leiven stramt sammen som en rullekake og del den i 20-24 like store biter.
Legg snurrene ved siden av hverandre i to (eller tre) bakepapirkledde langpanner. Det skal være litt luft mellom snurrene (men ikke mer enn at de vokser litt sammen under heving). Dekk til med plastfolie og etterhev snurrene i omtrent 30 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stek snurrene midt i ovnen ved 220 grader, i omtrent 12 minutter.
Bon appetit!
Bland sammen gjær, vann og sukker i en bakebolle. Dekk til bollen med plastfilm, la blandingen stå i omtrent 10 minutter, til det begynner å skumme/boble litt i overflaten.
Tilsett salt, olje og halvparten av melet. Arbeid deigen sammen og tilsett resten av melet litt etter litt. Elt deigen ved full hastighet i 6 minutter til deigen blir blank, glatt og elastisk. Løft deigen ut av bollen, smør bollen med litt olje og legg deigen tilbake. Dekk til med plastfilm og et kjøkkenklede over der igjen.
La deigen heve i romtemperatur til dobbel størrelse.
Rull deigen til en tykk pølse på et bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Smør leiven med pesto og dryss over smuldret fetaost og ruccolasalat.
Rull leiven stramt sammen som en rullekake og del den i 20-24 like store biter.
Legg snurrene ved siden av hverandre i to (eller tre) bakepapirkledde langpanner. Det skal være litt luft mellom snurrene (men ikke mer enn at de vokser litt sammen under heving). Dekk til med plastfolie og etterhev snurrene i omtrent 30 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stek snurrene midt i ovnen ved 220 grader, i omtrent 12 minutter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto