Til hovedinnhold

Pestosnurrer med feta og ruccola

2 h

Gjærbakstsnurrer er alltid populært, og pestosnurrer med feta og ruccola er intet unntak. Disse pestosnurrene er perfekte i nistepakken, til suppen eller på koldtbordet, og er saftige og smakfulle.

Lagret av 1534 brukere
Pestosnurrer med feta og ruccola

Gjærbakstsnurrer er alltid populært, og pestosnurrer med feta og ruccola er intet unntak. Disse pestosnurrene er perfekte i nistepakken, til suppen eller på koldtbordet, og er saftige og smakfulle.

Lagret av 1534 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Deig

  • 5 dl vann, lunkent
  • 50 g gjær, fersk, eller en pose tørrgjær
  • 1 ss honning, eller sukker
  • 3 ts salt
  • 4 ss olivenolje
  • 1.5 l hvetemel, omtrent 15 dl, ha litt ekstra i bakhånd
  • 1 stk egg, sammenpisket, til pensling

Fyll

  • 2 dl pesto
  • 200 g fetaost
  • 1 pakke ruccola, 65 gram

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 5 dl vann, lunkent
  • 50 g gjær, fersk, eller en pose tørrgjær
  • 1 ss honning, eller sukker
  • 3 ts salt
  • 4 ss olivenolje
  • 1.5 l hvetemel, omtrent 15 dl, ha litt ekstra i bakhånd
  • 1 stk egg, sammenpisket, til pensling

Fyll

  • 2 dl pesto
  • 200 g fetaost
  • 1 pakke ruccola, 65 gram
Bland sammen gjær, vann og sukker i en bakebolle. Dekk til bollen med plastfilm, la blandingen stå i omtrent 10 minutter, til det begynner å skumme/boble litt i overflaten.
Tilsett salt, olje og halvparten av melet. Arbeid deigen sammen og tilsett resten av melet litt etter litt. Elt deigen ved full hastighet i 6 minutter til deigen blir blank, glatt og elastisk. Løft deigen ut av bollen, smør bollen med litt olje og legg deigen tilbake. Dekk til med plastfilm og et kjøkkenklede over der igjen.
La deigen heve i romtemperatur til dobbel størrelse.
Rull deigen til en tykk pølse på et bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Smør leiven med pesto og dryss over smuldret fetaost og ruccolasalat.
Rull leiven stramt sammen som en rullekake og del den i 20-24 like store biter.
Legg snurrene ved siden av hverandre i to (eller tre) bakepapirkledde langpanner. Det skal være litt luft mellom snurrene (men ikke mer enn at de vokser litt sammen under heving). Dekk til med plastfolie og etterhev snurrene i omtrent 30 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stek snurrene midt i ovnen ved 220 grader, i omtrent 12 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen gjær, vann og sukker i en bakebolle. Dekk til bollen med plastfilm, la blandingen stå i omtrent 10 minutter, til det begynner å skumme/boble litt i overflaten.
Tilsett salt, olje og halvparten av melet. Arbeid deigen sammen og tilsett resten av melet litt etter litt. Elt deigen ved full hastighet i 6 minutter til deigen blir blank, glatt og elastisk. Løft deigen ut av bollen, smør bollen med litt olje og legg deigen tilbake. Dekk til med plastfilm og et kjøkkenklede over der igjen.
La deigen heve i romtemperatur til dobbel størrelse.
Rull deigen til en tykk pølse på et bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Smør leiven med pesto og dryss over smuldret fetaost og ruccolasalat.
Rull leiven stramt sammen som en rullekake og del den i 20-24 like store biter.
Legg snurrene ved siden av hverandre i to (eller tre) bakepapirkledde langpanner. Det skal være litt luft mellom snurrene (men ikke mer enn at de vokser litt sammen under heving). Dekk til med plastfolie og etterhev snurrene i omtrent 30 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stek snurrene midt i ovnen ved 220 grader, i omtrent 12 minutter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?