Til hovedinnhold

Det søte livs osteboller

1 h 30 min

Det søte livs osteboller lages med tre typer ost. De fylles med en god bit mozzarella og drysses deretter med revet cheddar og parmesan. Den supergode smaken kommer dessuten av at deigen til ostebollene inneholder både smør, olivenolje, salt og hvitløkspulver. I tillegg skal ostebollene pensles med en blanding av smeltet smør, hvitløkspulver og fersk oregano etter steking.

Som du skjønner er dette mektige saker, men smaken er fantastisk! Server ostebollene mens de fortsatt er varme og nystekte, slik at osten inni bollene er bløt og deilig.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 696 brukere
Det søte livs osteboller
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Det søte livs osteboller lages med tre typer ost. De fylles med en god bit mozzarella og drysses deretter med revet cheddar og parmesan. Den supergode smaken kommer dessuten av at deigen til ostebollene inneholder både smør, olivenolje, salt og hvitløkspulver. I tillegg skal ostebollene pensles med en blanding av smeltet smør, hvitløkspulver og fersk oregano etter steking.

Som du skjønner er dette mektige saker, men smaken er fantastisk! Server ostebollene mens de fortsatt er varme og nystekte, slik at osten inni bollene er bløt og deilig.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 696 brukere

Ingredienser

10
porsjoner

Deig

  • 2 ss tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts salt
  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 0.5 dl olivenolje
  • 75 g smør, smeltet
  • 7 dl hvetemel

Fyll

  • 300 g mozzarella, modnet

Topping

  • 200 g cheddar
  • 50 g parmesan

Pensling

  • 75 g smør
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 håndfull oregano, fersk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 2 ss tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts salt
  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 0.5 dl olivenolje
  • 75 g smør, smeltet
  • 7 dl hvetemel

Fyll

  • 300 g mozzarella, modnet

Topping

  • 200 g cheddar
  • 50 g parmesan

Pensling

  • 75 g smør
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 håndfull oregano, fersk
Ha 3 dl av hvetemelet i en bolle.  Bland i tørrgjær, sukker, hvitløkspulver og salt.
Bland lunkent vann, olivenolje og smeltet smør. Ha dette i bollen med det tørre og rør godt sammen.
Tilsett resten av hvetemelet og elt deigen i noen minutter. La deigen heve i 30 minutter.
Del deigen opp i 20 like store emner. Fyll hvert emne med en bit mozzarellaost og trill runde boller.
Legg bollene på et bakepapirdekket stekebrett med skjøten ned. Pensle bollene med sammenvispet egg og dryss over rikelig med revet cheddar og parmesan.
Stek ostebollene midt i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter, til de er gylne i fargen.
Mens bollene steker, blander du sammen smeltet smør, hvitløkspulver og fersk oregano. Pensle ostebollene med blandingen straks de kommer ut av ovnen.
woman cooking

Bon appetit!

Ha 3 dl av hvetemelet i en bolle.  Bland i tørrgjær, sukker, hvitløkspulver og salt.
Bland lunkent vann, olivenolje og smeltet smør. Ha dette i bollen med det tørre og rør godt sammen.
Tilsett resten av hvetemelet og elt deigen i noen minutter. La deigen heve i 30 minutter.
Del deigen opp i 20 like store emner. Fyll hvert emne med en bit mozzarellaost og trill runde boller.
Legg bollene på et bakepapirdekket stekebrett med skjøten ned. Pensle bollene med sammenvispet egg og dryss over rikelig med revet cheddar og parmesan.
Stek ostebollene midt i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter, til de er gylne i fargen.
Mens bollene steker, blander du sammen smeltet smør, hvitløkspulver og fersk oregano. Pensle ostebollene med blandingen straks de kommer ut av ovnen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?