Det søte livs osteboller
Det søte livs osteboller lages med tre typer ost. De fylles med en god bit mozzarella og drysses deretter med revet cheddar og parmesan. Den supergode smaken kommer dessuten av at deigen til ostebollene inneholder både smør, olivenolje, salt og hvitløkspulver. I tillegg skal ostebollene pensles med en blanding av smeltet smør, hvitløkspulver og fersk oregano etter steking.
Som du skjønner er dette mektige saker, men smaken er fantastisk! Server ostebollene mens de fortsatt er varme og nystekte, slik at osten inni bollene er bløt og deilig.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Det søte livs osteboller lages med tre typer ost. De fylles med en god bit mozzarella og drysses deretter med revet cheddar og parmesan. Den supergode smaken kommer dessuten av at deigen til ostebollene inneholder både smør, olivenolje, salt og hvitløkspulver. I tillegg skal ostebollene pensles med en blanding av smeltet smør, hvitløkspulver og fersk oregano etter steking.
Som du skjønner er dette mektige saker, men smaken er fantastisk! Server ostebollene mens de fortsatt er varme og nystekte, slik at osten inni bollene er bløt og deilig.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Deig
- 2 ss tørrgjær
- 2 ss sukker
- 2 ts hvitløkspulver
- 2 ts salt
- 2.5 dl vann, lunkent
- 0.5 dl olivenolje
- 75 g smør, smeltet
- 7 dl hvetemel
Fyll
- 300 g mozzarella, modnet
Topping
- 200 g cheddar
- 50 g parmesan
Pensling
- 75 g smør
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 håndfull oregano, fersk
Slik gjør du:
Deig
- 2 ss tørrgjær
- 2 ss sukker
- 2 ts hvitløkspulver
- 2 ts salt
- 2.5 dl vann, lunkent
- 0.5 dl olivenolje
- 75 g smør, smeltet
- 7 dl hvetemel
Fyll
- 300 g mozzarella, modnet
Topping
- 200 g cheddar
- 50 g parmesan
Pensling
- 75 g smør
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 håndfull oregano, fersk
