Til hovedinnhold

Rundstykker med gulrot og cottage cheese

1 h 30 min

Rundstykker er perfekt til både suppe og matpakke. Disse rundstykkene med gulrot og cottage cheese er luftige og sunne, og de kan fint fryses. Lag derfor gjerne en ekstra porsjon når du først er i gang.

Oppskrift av Thea Bolstad, Mylittlekitchen.no

Lagret av 351 brukere
Rundstykker med gulrot og cottage cheese

Rundstykker er perfekt til både suppe og matpakke. Disse rundstykkene med gulrot og cottage cheese er luftige og sunne, og de kan fint fryses. Lag derfor gjerne en ekstra porsjon når du først er i gang.

Oppskrift av Thea Bolstad, Mylittlekitchen.no

Lagret av 351 brukere

Ingredienser

30
stk
  • 50 g gjær
  • 5 dl vann
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 2 dl Cottage cheese
  • 4 dl gulrøtter, finrevne
  • 4 dl sammalt hvete, grovt
  • 1.2 l hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g gjær
  • 5 dl vann
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 2 dl Cottage cheese
  • 4 dl gulrøtter, finrevne
  • 4 dl sammalt hvete, grovt
  • 1.2 l hvetemel
Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt, cottage cheese og revet gulrot.
Ha i grovt mel og bland alt godt sammen.
Tilsett hvetemel litt etter litt, og elt til du får en smidig deig. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
Del deigen i to, og rull til to pølser. Del hver pølse i 15 like store biter.
Form rundstykkene. Rull de først runde, og rull deretter to hjørner litt spissere hvis du vil ha avlange rundstykker.
Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la de heve på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle i 15 minutter.
Bruk en skarp kniv og skjær noen kutt på toppen av rundstykkene. Pensle med vann før steking.
Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.
Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt, cottage cheese og revet gulrot.
Ha i grovt mel og bland alt godt sammen.
Tilsett hvetemel litt etter litt, og elt til du får en smidig deig. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
Del deigen i to, og rull til to pølser. Del hver pølse i 15 like store biter.
Form rundstykkene. Rull de først runde, og rull deretter to hjørner litt spissere hvis du vil ha avlange rundstykker.
Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la de heve på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle i 15 minutter.
Bruk en skarp kniv og skjær noen kutt på toppen av rundstykkene. Pensle med vann før steking.
Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.
Avkjøl på rist.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?