Grove boller med kjerner og frø
Grove energiboller lages med grovbakstmel, som er en ferdigkjøpt melblanding bestående av hvetemel, sammalt hvete og sammalt rug. Blandingen tilsvarer 40 % sammalt mel og 60 % hvetemel. Denne kombinasjonen av grovt og fint mel gir store, grove boller, som likevel blir myke og luftige.
Energibollene blir dessuten ekstra smakfulle og gode fordi de inneholder både solsikkekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø og rosiner.
Foto og oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Grove energiboller lages med grovbakstmel, som er en ferdigkjøpt melblanding bestående av hvetemel, sammalt hvete og sammalt rug. Blandingen tilsvarer 40 % sammalt mel og 60 % hvetemel. Denne kombinasjonen av grovt og fint mel gir store, grove boller, som likevel blir myke og luftige.
Energibollene blir dessuten ekstra smakfulle og gode fordi de inneholder både solsikkekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø og rosiner.
Foto og oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 100 g gjær
- 200 g smør
- 5 dl melk
- 2 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl gresskarkjerner
- 90 g rosiner
- 800 g grovbakstmel
til pensling
- 1 stk egg
Til pynt
- solsikkekjerner
- gresskarkjerner
- sesamfrø
Slik gjør du:
- 100 g gjær
- 200 g smør
- 5 dl melk
- 2 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl gresskarkjerner
- 90 g rosiner
- 800 g grovbakstmel
til pensling
- 1 stk egg
Til pynt
- solsikkekjerner
- gresskarkjerner
- sesamfrø

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto