Til hovedinnhold

Müsli-rundstykker

1 h

Lag en stor porsjon med müsli-rundstykker. De smaker like godt til frokost som til lunsj, og passer dessuten perfekt å ha med på tur. De er lette å lage, og gir kroppen drivstoff som varer. Rundstykkene er laget omtrent bare med grovt mel, nøtter og frø med masse av det sunne fettet og tørket frukt med mye kostfiber, vitaminer og mineraler.

Rundstykkene smaker utrolig godt med brunost eller cottage cheese og syltetøy. De egner seg godt til å fryses, så bak gjerne en dobbel porsjon når du først er i gang.

Kilde: Ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Lagret av 286 brukere
Müsli-rundstykker
Foto: Jan Soppeland

Lag en stor porsjon med müsli-rundstykker. De smaker like godt til frokost som til lunsj, og passer dessuten perfekt å ha med på tur. De er lette å lage, og gir kroppen drivstoff som varer. Rundstykkene er laget omtrent bare med grovt mel, nøtter og frø med masse av det sunne fettet og tørket frukt med mye kostfiber, vitaminer og mineraler.

Rundstykkene smaker utrolig godt med brunost eller cottage cheese og syltetøy. De egner seg godt til å fryses, så bak gjerne en dobbel porsjon når du først er i gang.

Kilde: Ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Lagret av 286 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 dl skummet melk
  • 5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 150 g hasselnøtter
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g aprikos, tørket
  • 150 g rosiner
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 350 g hvetemel
  • 350 g sammalt hvete, grovt
  • 3 dl havregryn, lettkokte
  • 200 g sammalt rug, grovt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 dl skummet melk
  • 5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 150 g hasselnøtter
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g aprikos, tørket
  • 150 g rosiner
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 350 g hvetemel
  • 350 g sammalt hvete, grovt
  • 3 dl havregryn, lettkokte
  • 200 g sammalt rug, grovt
Rør ut gjæren i lunkent vann og melk, 37 °C hvis du bruker fersk gjær og 40 °C hvis du bruker tørrgjær.
Hvis du bruker tørrgjær blandes gjæren sammen med det tørre.
Kutt frukt og nøtter i biter. Hvis du er var for hele nøtter og frø, kan du knuse dem i en morter eller i en kvern.
Bland alt det tørre, også nøtter, frø og tørket frukt. Tilsett oljen i melkeblandingen og hell over det tørre. Bland sammen.
Hvis du ikke bruker kjøkkenmaskin, er det letteste å holde igjen litt av det tørre slik at du kan røre i deigen med en tresleiv. Tilsett da siste rest av melblandingen helt til slutt. Da er det mye lettere å elte deigen og blande inn nøtter, frø og tørket frukt. Deigen skal være litt klissete.
Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 min.
Del deigen i like store emner og rull rundstykker - eller form dem i hendene. Siden det er så mye nøtter, frø og tørket frukt i deigen, blir ikke rundstykkene helt runde. De skal være litt knudrete.
Hvis du ønsker, kan du pensle rundstykkene med litt vann og rulle dem i gresskarkjerner eller sesamfrø. Legg rundstykkene på en stekeplate dekket med bakepapir.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene heve et lunt sted i ca. 45 min.
Sett stekeovn på 225 °C.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved ca. 225 °C til de er blitt litt gylne på toppen, ca. 20 min. Steketiden avhenger litt fra ovn til ovn.
Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Rør ut gjæren i lunkent vann og melk, 37 °C hvis du bruker fersk gjær og 40 °C hvis du bruker tørrgjær.
Hvis du bruker tørrgjær blandes gjæren sammen med det tørre.
Kutt frukt og nøtter i biter. Hvis du er var for hele nøtter og frø, kan du knuse dem i en morter eller i en kvern.
Bland alt det tørre, også nøtter, frø og tørket frukt. Tilsett oljen i melkeblandingen og hell over det tørre. Bland sammen.
Hvis du ikke bruker kjøkkenmaskin, er det letteste å holde igjen litt av det tørre slik at du kan røre i deigen med en tresleiv. Tilsett da siste rest av melblandingen helt til slutt. Da er det mye lettere å elte deigen og blande inn nøtter, frø og tørket frukt. Deigen skal være litt klissete.
Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 min.
Del deigen i like store emner og rull rundstykker - eller form dem i hendene. Siden det er så mye nøtter, frø og tørket frukt i deigen, blir ikke rundstykkene helt runde. De skal være litt knudrete.
Hvis du ønsker, kan du pensle rundstykkene med litt vann og rulle dem i gresskarkjerner eller sesamfrø. Legg rundstykkene på en stekeplate dekket med bakepapir.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene heve et lunt sted i ca. 45 min.
Sett stekeovn på 225 °C.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved ca. 225 °C til de er blitt litt gylne på toppen, ca. 20 min. Steketiden avhenger litt fra ovn til ovn.
Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?