Müsli-rundstykker
Lag en stor porsjon med müsli-rundstykker. De smaker like godt til frokost som til lunsj, og passer dessuten perfekt å ha med på tur. De er lette å lage, og gir kroppen drivstoff som varer. Rundstykkene er laget omtrent bare med grovt mel, nøtter og frø med masse av det sunne fettet og tørket frukt med mye kostfiber, vitaminer og mineraler.
Rundstykkene smaker utrolig godt med brunost eller cottage cheese og syltetøy. De egner seg godt til å fryses, så bak gjerne en dobbel porsjon når du først er i gang.
Kilde: Ernæringsfysiolog Tine Sundfør.
Lag en stor porsjon med müsli-rundstykker. De smaker like godt til frokost som til lunsj, og passer dessuten perfekt å ha med på tur. De er lette å lage, og gir kroppen drivstoff som varer. Rundstykkene er laget omtrent bare med grovt mel, nøtter og frø med masse av det sunne fettet og tørket frukt med mye kostfiber, vitaminer og mineraler.
Rundstykkene smaker utrolig godt med brunost eller cottage cheese og syltetøy. De egner seg godt til å fryses, så bak gjerne en dobbel porsjon når du først er i gang.
Kilde: Ernæringsfysiolog Tine Sundfør.
Ingredienser
- 4 dl skummet melk
- 5 dl vann
- 50 g gjær
- 150 g hasselnøtter
- 100 g solsikkekjerner
- 100 g aprikos, tørket
- 150 g rosiner
- 2 ss rapsolje
- 1 ts salt
- 350 g hvetemel
- 350 g sammalt hvete, grovt
- 3 dl havregryn, lettkokte
- 200 g sammalt rug, grovt
Slik gjør du:
- 4 dl skummet melk
- 5 dl vann
- 50 g gjær
- 150 g hasselnøtter
- 100 g solsikkekjerner
- 100 g aprikos, tørket
- 150 g rosiner
- 2 ss rapsolje
- 1 ts salt
- 350 g hvetemel
- 350 g sammalt hvete, grovt
- 3 dl havregryn, lettkokte
- 200 g sammalt rug, grovt
