Rundstykker uten egg og melk

60 min

Veldig lettlagde rundstykker, som smaker kjempegodt til brunsjen. Mens de hever, har du god tid til å dekke bordet.
Kilde: Mari Hult for dinmat. Foto: Nufsaid

108 har lagret denne
Rundstykker uten egg og melk

Veldig lettlagde rundstykker, som smaker kjempegodt til brunsjen. Mens de hever, har du god tid til å dekke bordet.
Kilde: Mari Hult for dinmat. Foto: Nufsaid

108 har lagret denne
8
porsjoner
  • 50 g gjær
  • 1 ss olje
  • 1 ts havsalt
  • 4 dl vann
  • 1.2 l hvetemel
  • sesamfrø
  • valmuefrø
  • linfrø
  • solsikkefrø
Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g gjær
  • 1 ss olje
  • 1 ts havsalt
  • 4 dl vann
  • 1.2 l hvetemel
  • sesamfrø
  • valmuefrø
  • linfrø
  • solsikkefrø
Smuldre gjæren i en bolle, hell over olje og salt.
Varm vannet til det er 37 grader, og ha over i bollen. Løs opp gjæren.
Bland inn hvetemelet gradvis, elt til du har en fast deig.
Ha et klede over bollen, og sett deigen på et lunt sted i 30 til 40 minutter.
Kle to stekebrett med bakepapir.
Ha mel på kjøkkenbenken, og ta deigen ut av bollen. Del den opp i to like store deler, som du igjen deler i 10 emner hver.
Form hver del i boller uten sprekker, og fordel dem utover stekebrettene. Legg et klede over hvert brett, og la dem stå lunt igjen.
Forvarm stekeovnen til 225 grader.
Pensle rundstykkene med vann, og dryss over frø.
Stek midt i ovnen til rundstykkene er gylne, det tar mellom 10 og 15 minutter.
Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren i en bolle, hell over olje og salt.
Varm vannet til det er 37 grader, og ha over i bollen. Løs opp gjæren.
Bland inn hvetemelet gradvis, elt til du har en fast deig.
Ha et klede over bollen, og sett deigen på et lunt sted i 30 til 40 minutter.
Kle to stekebrett med bakepapir.
Ha mel på kjøkkenbenken, og ta deigen ut av bollen. Del den opp i to like store deler, som du igjen deler i 10 emner hver.
Form hver del i boller uten sprekker, og fordel dem utover stekebrettene. Legg et klede over hvert brett, og la dem stå lunt igjen.
Forvarm stekeovnen til 225 grader.
Pensle rundstykkene med vann, og dryss over frø.
Stek midt i ovnen til rundstykkene er gylne, det tar mellom 10 og 15 minutter.
Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?