Rundstykker med søtpotet
Hørt om rundstykker med søtpotet?
Å bake med poteter er ikke noe nytt, men det er kanskje ikke like vanlig å bruke søtpotet i deigen. Det er likevel en god idé, for disse rundstykkene med søtpotet blir skikkelig myke og luftige. Du kan også lage polarbrød og vanlig brød av samme deigen.
Skal du bake disse rundstykkene, må du ha god tid. Dette er en deig med lite gjær, og derfor trenger den å forheve mellom én og to timer. Dette er helt avgjørende for et godt resultat. Væsken behøver ikke å være varmet så lenge potetene er litt lunkne når du blander ting sammen.
Deigen er klissete og skal være det. Den er vanskelig å forme, og det enkleste er å dele den opp i passe store emner og rulle i litt mel. Rundstykkene stekes til de er lett gylne og helles ut av de godt smurte formene for avkjøling med det samme de kommer ut av ovnen.
Hørt om rundstykker med søtpotet?
Å bake med poteter er ikke noe nytt, men det er kanskje ikke like vanlig å bruke søtpotet i deigen. Det er likevel en god idé, for disse rundstykkene med søtpotet blir skikkelig myke og luftige. Du kan også lage polarbrød og vanlig brød av samme deigen.
Skal du bake disse rundstykkene, må du ha god tid. Dette er en deig med lite gjær, og derfor trenger den å forheve mellom én og to timer. Dette er helt avgjørende for et godt resultat. Væsken behøver ikke å være varmet så lenge potetene er litt lunkne når du blander ting sammen.
Deigen er klissete og skal være det. Den er vanskelig å forme, og det enkleste er å dele den opp i passe store emner og rulle i litt mel. Rundstykkene stekes til de er lett gylne og helles ut av de godt smurte formene for avkjøling med det samme de kommer ut av ovnen.
- 0.5 kg søtpotet, eller vanlig kokt potet
- 3.5 dl melk
- 20 g gjær
- 500 g hvetemel
- 2 ts salt
- 1 ss sirup, eller sukker
- 0.5 kg søtpotet, eller vanlig kokt potet
- 3.5 dl melk
- 20 g gjær
- 500 g hvetemel
- 2 ts salt
- 1 ss sirup, eller sukker
