vegetar

Rundstykker med søtpotet

3 t 30 min

Hørt om rundstykker med søtpotet?

Å bake med poteter er ikke noe nytt, men det er kanskje ikke like vanlig å bruke søtpotet i deigen. Det er likevel en god idé, for disse rundstykkene med søtpotet blir skikkelig myke og luftige. Du kan også lage polarbrød og vanlig brød av samme deigen.

Skal du bake disse rundstykkene, må du ha god tid. Dette er en deig med lite gjær, og derfor trenger den å forheve mellom én og to timer. Dette er helt avgjørende for et godt resultat. Væsken behøver ikke å være varmet så lenge potetene er litt lunkne når du blander ting sammen.

Deigen er klissete og skal være det. Den er vanskelig å forme, og det enkleste er å dele den opp i passe store emner og rulle i litt mel. Rundstykkene stekes til de er lett gylne og helles ut av de godt smurte formene for avkjøling med det samme de kommer ut av ovnen.

616 har lagret denne
Rundstykker med søtpotet

Hørt om rundstykker med søtpotet?

Å bake med poteter er ikke noe nytt, men det er kanskje ikke like vanlig å bruke søtpotet i deigen. Det er likevel en god idé, for disse rundstykkene med søtpotet blir skikkelig myke og luftige. Du kan også lage polarbrød og vanlig brød av samme deigen.

Skal du bake disse rundstykkene, må du ha god tid. Dette er en deig med lite gjær, og derfor trenger den å forheve mellom én og to timer. Dette er helt avgjørende for et godt resultat. Væsken behøver ikke å være varmet så lenge potetene er litt lunkne når du blander ting sammen.

Deigen er klissete og skal være det. Den er vanskelig å forme, og det enkleste er å dele den opp i passe store emner og rulle i litt mel. Rundstykkene stekes til de er lett gylne og helles ut av de godt smurte formene for avkjøling med det samme de kommer ut av ovnen.

616 har lagret denne
12
stk
  • 0.5 kg søtpotet, eller vanlig kokt potet
  • 3.5 dl melk
  • 20 g gjær
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ss sirup, eller sukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 kg søtpotet, eller vanlig kokt potet
  • 3.5 dl melk
  • 20 g gjær
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ss sirup, eller sukker
Skrell poteter, skjær i terninger og kok helt møre. Avkjøl.
Knus potetene med en gaffel og rør sammen med væske og gjær.
Vei opp mel og salt i en bolle, hell i potetblandingen. Tilsett sirup. 
Elt deigen godt og sett den til heving et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse.
Bak ut deigen. Den er vanskelig å forme, bruk derfor en muffinsform om du har. Smør formene godt og legg i deigemner på ca. 45-50 gram. 
La heve ca. 30 minutter før du steker i ovnen på 210 grader i 7-10 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell poteter, skjær i terninger og kok helt møre. Avkjøl.
Knus potetene med en gaffel og rør sammen med væske og gjær.
Vei opp mel og salt i en bolle, hell i potetblandingen. Tilsett sirup. 
Elt deigen godt og sett den til heving et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse.
Bak ut deigen. Den er vanskelig å forme, bruk derfor en muffinsform om du har. Smør formene godt og legg i deigemner på ca. 45-50 gram. 
La heve ca. 30 minutter før du steker i ovnen på 210 grader i 7-10 minutter.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?