Fylte horn med ost og bacon
Fylte horn er perfekte til turer, eksamen og piknik, og passer både til frokost og lunsj. Ved å bytte ut skinke med bacon blir smaken litt kraftigere og mye bedre.
– Bacon og ost i kombinasjon er helt fantastisk, og lukten av nybakte horn på kjøkkenet glemmer du ikke, sier Ida Gran-Jansen som står bak oppskriften. Hun vant «Hele Norge baker» i 2013 og driver bakebloggen Idagranjansen.com.
– Når du baker hornene og annen gjærbakst er det viktig å passe på at væsken er omtrent 37 grader, da trives gjæren best, tipser hun.
Fylte horn er perfekte til turer, eksamen og piknik, og passer både til frokost og lunsj. Ved å bytte ut skinke med bacon blir smaken litt kraftigere og mye bedre.
– Bacon og ost i kombinasjon er helt fantastisk, og lukten av nybakte horn på kjøkkenet glemmer du ikke, sier Ida Gran-Jansen som står bak oppskriften. Hun vant «Hele Norge baker» i 2013 og driver bakebloggen Idagranjansen.com.
– Når du baker hornene og annen gjærbakst er det viktig å passe på at væsken er omtrent 37 grader, da trives gjæren best, tipser hun.
Ingredienser
- 3.5 dl helmelk
- 50 g gjær, fersk
- 1 ts salt
- 100 g meierismør
- 1 l hvetemel
- 150 g bacon, stekt i biter
- 150 g revet ost
- 1 stk egg, til pensling
Slik gjør du:
- 3.5 dl helmelk
- 50 g gjær, fersk
- 1 ts salt
- 100 g meierismør
- 1 l hvetemel
- 150 g bacon, stekt i biter
- 150 g revet ost
- 1 stk egg, til pensling
