Til hovedinnhold

Fylte horn med ost og bacon

2 h

Fylte horn er perfekte til turer, eksamen og piknik, og passer både til frokost og lunsj. Ved å bytte ut skinke med bacon blir smaken litt kraftigere og mye bedre.

– Bacon og ost i kombinasjon er helt fantastisk, og lukten av nybakte horn på kjøkkenet glemmer du ikke, sier Ida Gran-Jansen som står bak oppskriften. Hun vant «Hele Norge baker» i 2013 og driver bakebloggen Idagranjansen.com.

– Når du baker hornene og annen gjærbakst er det viktig å passe på at væsken er omtrent 37 grader, da trives gjæren best, tipser hun.

Lagret av 4572 brukere
Fylte horn med ost og bacon
Foto: Ida Gran-Jansen

Fylte horn er perfekte til turer, eksamen og piknik, og passer både til frokost og lunsj. Ved å bytte ut skinke med bacon blir smaken litt kraftigere og mye bedre.

– Bacon og ost i kombinasjon er helt fantastisk, og lukten av nybakte horn på kjøkkenet glemmer du ikke, sier Ida Gran-Jansen som står bak oppskriften. Hun vant «Hele Norge baker» i 2013 og driver bakebloggen Idagranjansen.com.

– Når du baker hornene og annen gjærbakst er det viktig å passe på at væsken er omtrent 37 grader, da trives gjæren best, tipser hun.

Lagret av 4572 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 16 horn
  • 3.5 dl helmelk
  • 50 g gjær, fersk
  • 1 ts salt
  • 100 g meierismør
  • 1 l hvetemel
  • 150 g bacon, stekt i biter
  • 150 g revet ost
  • 1 stk egg, til pensling

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3.5 dl helmelk
  • 50 g gjær, fersk
  • 1 ts salt
  • 100 g meierismør
  • 1 l hvetemel
  • 150 g bacon, stekt i biter
  • 150 g revet ost
  • 1 stk egg, til pensling
Ha hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Smuldre gjæren i melet.
Smelt smøret på lav varme og bland inn i melken. Hell blandingen i melet og elt på lav hastighet i 5 minutter. Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen og elt i 2 minutter til.
Smør en bolle med litt smør og legg deigen oppi. 
Dekk med plastfolie og hev på et lunt sted i 40 minutter.
Ha deigen ut på en melet benk. Del deigen i to emner og kjevle ut to store rundinger. Del hver runding i 8 pizzatrekanter.
Legg stekt bacon og ost på den tykkeste enden av hvert «pizzastykke». Rull sammen til horn og legg 8 stykker på hvert sitt stekebrett dekket med bakepapir. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la etterheve i 35 minutter.
Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutter.
Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Ha hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Smuldre gjæren i melet.
Smelt smøret på lav varme og bland inn i melken. Hell blandingen i melet og elt på lav hastighet i 5 minutter. Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen og elt i 2 minutter til.
Smør en bolle med litt smør og legg deigen oppi. 
Dekk med plastfolie og hev på et lunt sted i 40 minutter.
Ha deigen ut på en melet benk. Del deigen i to emner og kjevle ut to store rundinger. Del hver runding i 8 pizzatrekanter.
Legg stekt bacon og ost på den tykkeste enden av hvert «pizzastykke». Rull sammen til horn og legg 8 stykker på hvert sitt stekebrett dekket med bakepapir. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la etterheve i 35 minutter.
Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutter.
Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?