rask
Ny

Blomstermalte rundstykker à la Skillebekk Surdeig

30 min
(5 timer etterarbeid)

Surdeigsrundstykker malt med konditorfarge. Oppskrift på surdeigsstarter her. Istedenfor rundstykker kan også surdeigsbrød males.

Flere tips til hvordan du maler på surdeigsbrød finner du her.

Oppskrift og foto av Martine Slettmoen/Skillebekk surdeig.

25 har lagret denne
Rundstykker malt med konditorfarge
Foto: Skillebekk Surdeig

Surdeigsrundstykker malt med konditorfarge. Oppskrift på surdeigsstarter her. Istedenfor rundstykker kan også surdeigsbrød males.

Flere tips til hvordan du maler på surdeigsbrød finner du her.

Oppskrift og foto av Martine Slettmoen/Skillebekk surdeig.

25 har lagret denne

Ingredienser

1
porsjoner
  • 420 g vann
  • 120 g surdeig
  • 350 g siktet hvetemel
  • 250 g siktet speltmel
  • 12 g salt

Pynt

  • konditorfarge

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 420 g vann
  • 120 g surdeig
  • 350 g siktet hvetemel
  • 250 g siktet speltmel
  • 12 g salt

Pynt

  • konditorfarge
Elt alt bortsett fra salt i en kjøkkenmaskin i 8 minutter.
Legg over i en bakebolle og la deigen hvile i 30 minutter.
Bland inn saltet. 
La deigen hvile i 1 time før du bretter den over seg selv en gang. 
Vent en time til og gjenta bretting igjen. 
La deigen heve i 2 timer i romtemperatur. 
Legg hele deigen i kjøleskap over natten eller i minimum 4 timer. 
Neste dag stekes rundstykkene.
Sett ovnen på 240 grader over- og undervarme med bakestål på rist midt i ovnen og varm opp i 30 minutter.
I mellomtiden tar du deigen ut av kjøleskapet og deler den i stykker på cirka 100-130 gram.
Legg stykkene på et bakepapir og mal på mønster med konditorfarge.
Legg stykkene på et bakepapir og mal på mønster med konditorfarge.
Stek på bakestålet med over- og undervarme i 20-25 minutter.
Stek på bakestålet med over- og undervarme i 20-25 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Elt alt bortsett fra salt i en kjøkkenmaskin i 8 minutter.
Legg over i en bakebolle og la deigen hvile i 30 minutter.
Bland inn saltet. 
La deigen hvile i 1 time før du bretter den over seg selv en gang. 
Vent en time til og gjenta bretting igjen. 
La deigen heve i 2 timer i romtemperatur. 
Legg hele deigen i kjøleskap over natten eller i minimum 4 timer. 
Neste dag stekes rundstykkene.
Sett ovnen på 240 grader over- og undervarme med bakestål på rist midt i ovnen og varm opp i 30 minutter.
I mellomtiden tar du deigen ut av kjøleskapet og deler den i stykker på cirka 100-130 gram.
Legg stykkene på et bakepapir og mal på mønster med konditorfarge.
Legg stykkene på et bakepapir og mal på mønster med konditorfarge.
Stek på bakestålet med over- og undervarme i 20-25 minutter.
Stek på bakestålet med over- og undervarme i 20-25 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?