Glutenfri ciabatta
– I helgene er det digg med ferske rundstykker. Det hender at vi står opp ganske sent, da er det lurt at jeg har satt deigen kvelden før, så er det bare å bake ut og sette i ovnen før frokost. Glutenfri bakst er jo aller best sånn, rykende fersk og varm, skriver Torill Schinstad om denne oppskriften på ciabatta over natten.
Tips: Utfordringen her er utbakingen, deigen er løs og slimete, det er litt som å behandle en glassmanet. Jeg pleier å bruke en skje for å ta emnene fra deigbollen over på et bakepapir med rikelig mel på, og så forme forsiktig ved å løfte og samle deigen sammen fra begge sider med hendene.
I denne oppskriften er det brukt en lys melmiks fra Semper.
Heving over natten er ikke medregnet i tidsbruken.
Oppskrift av Torill Schinstad og Tom Victor Gausdal/fra boken «Knallgodt uten gluten»
– I helgene er det digg med ferske rundstykker. Det hender at vi står opp ganske sent, da er det lurt at jeg har satt deigen kvelden før, så er det bare å bake ut og sette i ovnen før frokost. Glutenfri bakst er jo aller best sånn, rykende fersk og varm, skriver Torill Schinstad om denne oppskriften på ciabatta over natten.
Tips: Utfordringen her er utbakingen, deigen er løs og slimete, det er litt som å behandle en glassmanet. Jeg pleier å bruke en skje for å ta emnene fra deigbollen over på et bakepapir med rikelig mel på, og så forme forsiktig ved å løfte og samle deigen sammen fra begge sider med hendene.
I denne oppskriften er det brukt en lys melmiks fra Semper.
Heving over natten er ikke medregnet i tidsbruken.
Oppskrift av Torill Schinstad og Tom Victor Gausdal/fra boken «Knallgodt uten gluten»
Ingredienser
- 0.25 pakke gjær
- 3 dl vann, kaldt
- 1 ss rapsolje
- 0.75 ts salt
- 6 dl glutenfritt mel, lyst, + ekstra til utbaking
- 1 klype sukker
Slik gjør du:
- 0.25 pakke gjær
- 3 dl vann, kaldt
- 1 ss rapsolje
- 0.75 ts salt
- 6 dl glutenfritt mel, lyst, + ekstra til utbaking
- 1 klype sukker
