Jakob: Muffins med vanilje og rosiner

2 timer
235 har lagret denne
Jakob - muffins med vanilje og rosiner
235 har lagret denne
12
porsjoner
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 stk egg, store (250 gram)
  • 2 ts bakepulver, (10 gram)
  • 2 ss vaniljesukker
  • 250 g hvetemel
  • 100 g rosiner
  • 10 dråpe romessens, kan sløyfes
Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 stk egg, store (250 gram)
  • 2 ts bakepulver, (10 gram)
  • 2 ss vaniljesukker
  • 250 g hvetemel
  • 100 g rosiner
  • 10 dråpe romessens, kan sløyfes
Start med å legge rosinene i bløt i 2 dl varmt vann, som eventuelt er tilsatt noen dråper romessens.
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet. Vend dette inn i smørkremen.
La rosinene renne godt av seg og tørk dem lett med kjøkkenpapir. Vend rosinene inn i deigen.
Fyll deigen i store muffinsformer. Bruk gjerne store muffinsformer med bølgete kant dersom du får tak i det.
For å få den karakteristiske toppen på muffinsene, kan det lønne seg å sette de fylte muffinsformene i kjøleskapet i 1 time før steking. Forvarm ovnen til 220°C. Sett de kalde muffinsformene på en plate i midten av ovnen, og stek dem ved 220°C i 5 minutter. Slå deretter av ovnen i 10 minutter uten å åpne ovnsdøren (deigen vil da heve seg og danne en topp på midten av muffinsene). Slå så på ovnen igjen og still varmen på 160°C, fortsatt uten å åpne ovnsdøren. Stek muffinsene videre midt i ovnen ved 160°C i 10-15 minutter, til de er gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å legge rosinene i bløt i 2 dl varmt vann, som eventuelt er tilsatt noen dråper romessens.
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet. Vend dette inn i smørkremen.
La rosinene renne godt av seg og tørk dem lett med kjøkkenpapir. Vend rosinene inn i deigen.
Fyll deigen i store muffinsformer. Bruk gjerne store muffinsformer med bølgete kant dersom du får tak i det.
For å få den karakteristiske toppen på muffinsene, kan det lønne seg å sette de fylte muffinsformene i kjøleskapet i 1 time før steking. Forvarm ovnen til 220°C. Sett de kalde muffinsformene på en plate i midten av ovnen, og stek dem ved 220°C i 5 minutter. Slå deretter av ovnen i 10 minutter uten å åpne ovnsdøren (deigen vil da heve seg og danne en topp på midten av muffinsene). Slå så på ovnen igjen og still varmen på 160°C, fortsatt uten å åpne ovnsdøren. Stek muffinsene videre midt i ovnen ved 160°C i 10-15 minutter, til de er gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?