Til hovedinnhold

Jakob: Muffins med vanilje og rosiner

2 h

«Jakob» er en klassiker fra ærverdige Samson bakeri. Kaken er en myk formkake med vanilje og rosiner og en anelse rom, som serveres som store muffinser med bølgete kant. Et annet kjennetegn ved fasongen, er at muffinsene har en topp på midten.

Dette er ikke originaloppskriften, men et forsøk på å lage en lignende kake. Muffinsene blir saftige og smakfulle.

Oppskriften gir 12 kaker.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 220 brukere
Jakob - muffins med vanilje og rosiner

«Jakob» er en klassiker fra ærverdige Samson bakeri. Kaken er en myk formkake med vanilje og rosiner og en anelse rom, som serveres som store muffinser med bølgete kant. Et annet kjennetegn ved fasongen, er at muffinsene har en topp på midten.

Dette er ikke originaloppskriften, men et forsøk på å lage en lignende kake. Muffinsene blir saftige og smakfulle.

Oppskriften gir 12 kaker.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 220 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 stk egg, store (250 gram)
  • 2 ts bakepulver, (10 gram)
  • 2 ss vaniljesukker
  • 250 g hvetemel
  • 100 g rosiner
  • 10 dråpe romessens, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 stk egg, store (250 gram)
  • 2 ts bakepulver, (10 gram)
  • 2 ss vaniljesukker
  • 250 g hvetemel
  • 100 g rosiner
  • 10 dråpe romessens, kan sløyfes
Start med å legge rosinene i bløt i 2 dl varmt vann, som eventuelt er tilsatt noen dråper romessens.
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet. Vend dette inn i smørkremen.
La rosinene renne godt av seg og tørk dem lett med kjøkkenpapir. Vend rosinene inn i deigen.
Fyll deigen i store muffinsformer. Bruk gjerne store muffinsformer med bølgete kant dersom du får tak i det.
For å få den karakteristiske toppen på muffinsene, kan det lønne seg å sette de fylte muffinsformene i kjøleskapet i 1 time før steking. Forvarm ovnen til 220°C. Sett de kalde muffinsformene på en plate i midten av ovnen, og stek dem ved 220°C i 5 minutter. Slå deretter av ovnen i 10 minutter uten å åpne ovnsdøren (deigen vil da heve seg og danne en topp på midten av muffinsene). Slå så på ovnen igjen og still varmen på 160°C, fortsatt uten å åpne ovnsdøren. Stek muffinsene videre midt i ovnen ved 160°C i 10-15 minutter, til de er gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å legge rosinene i bløt i 2 dl varmt vann, som eventuelt er tilsatt noen dråper romessens.
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet. Vend dette inn i smørkremen.
La rosinene renne godt av seg og tørk dem lett med kjøkkenpapir. Vend rosinene inn i deigen.
Fyll deigen i store muffinsformer. Bruk gjerne store muffinsformer med bølgete kant dersom du får tak i det.
For å få den karakteristiske toppen på muffinsene, kan det lønne seg å sette de fylte muffinsformene i kjøleskapet i 1 time før steking. Forvarm ovnen til 220°C. Sett de kalde muffinsformene på en plate i midten av ovnen, og stek dem ved 220°C i 5 minutter. Slå deretter av ovnen i 10 minutter uten å åpne ovnsdøren (deigen vil da heve seg og danne en topp på midten av muffinsene). Slå så på ovnen igjen og still varmen på 160°C, fortsatt uten å åpne ovnsdøren. Stek muffinsene videre midt i ovnen ved 160°C i 10-15 minutter, til de er gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?