Jakob: Muffins med vanilje og rosiner
«Jakob» er en klassiker fra ærverdige Samson bakeri. Kaken er en myk formkake med vanilje og rosiner og en anelse rom, som serveres som store muffinser med bølgete kant. Et annet kjennetegn ved fasongen, er at muffinsene har en topp på midten.
Dette er ikke originaloppskriften, men et forsøk på å lage en lignende kake. Muffinsene blir saftige og smakfulle.
Oppskriften gir 12 kaker.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
«Jakob» er en klassiker fra ærverdige Samson bakeri. Kaken er en myk formkake med vanilje og rosiner og en anelse rom, som serveres som store muffinser med bølgete kant. Et annet kjennetegn ved fasongen, er at muffinsene har en topp på midten.
Dette er ikke originaloppskriften, men et forsøk på å lage en lignende kake. Muffinsene blir saftige og smakfulle.
Oppskriften gir 12 kaker.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 4 stk egg, store (250 gram)
- 2 ts bakepulver, (10 gram)
- 2 ss vaniljesukker
- 250 g hvetemel
- 100 g rosiner
- 10 dråpe romessens, kan sløyfes
Slik gjør du:
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 4 stk egg, store (250 gram)
- 2 ts bakepulver, (10 gram)
- 2 ss vaniljesukker
- 250 g hvetemel
- 100 g rosiner
- 10 dråpe romessens, kan sløyfes
