Til hovedinnhold

Muffins med sjokolade, vanilje og jordbærkrem

2 h

Muffins med sjokolade, vanilje og jordbærkrem er inspirert av Tress-isen, som er en populær iskrem med smak av sjokolade, vanilje og jordbær. Her får du cupcakes fra Det søte liv med de samme gode smakene! Muffinsene består av sjokoladekakedeig og lys vaniljekakedeig. På toppen dekkes de med en deilig jordbærkrem laget med knuste, tørkede jordbær. Dette gir kremen en herlig smak av ekte jordbær og rosa farge, samtidig som den beholder en fast konsistens som får den til å holde fasongen når den sprøytes. Får du ikke tak i tørkede jordbær, går det også å blande tykt jordbærsyltetøy i kremen eller å bare farge den med rosa konditorfarge. Oppskriften gir ca. 24 stk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 474 brukere
Muffins med sjokolade, vanilje og jordbærkrem
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Muffins med sjokolade, vanilje og jordbærkrem er inspirert av Tress-isen, som er en populær iskrem med smak av sjokolade, vanilje og jordbær. Her får du cupcakes fra Det søte liv med de samme gode smakene! Muffinsene består av sjokoladekakedeig og lys vaniljekakedeig. På toppen dekkes de med en deilig jordbærkrem laget med knuste, tørkede jordbær. Dette gir kremen en herlig smak av ekte jordbær og rosa farge, samtidig som den beholder en fast konsistens som får den til å holde fasongen når den sprøytes. Får du ikke tak i tørkede jordbær, går det også å blande tykt jordbærsyltetøy i kremen eller å bare farge den med rosa konditorfarge. Oppskriften gir ca. 24 stk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 474 brukere

Ingredienser

12
porsjoner

Sjokoladekakedeig

  • 75 g smør
  • 25 g kakaopulver
  • 1 dl vann, kokende
  • 1 stk egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 180 g sukker
  • 2 ss matolje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 0.5 ts natron
  • 200 g hvetemel

Vaniljekakedeig

  • 100 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1.5 ts bakepulver
  • 200 g hvetemel
  • 2 dl matfløte
  • 3 stykker eggehvite

Jordbærkrem

  • 300 g smør
  • 22 g jordbær, tørkede
  • 300 g melis
  • 3 ss kremfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekakedeig

  • 75 g smør
  • 25 g kakaopulver
  • 1 dl vann, kokende
  • 1 stk egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 180 g sukker
  • 2 ss matolje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 0.5 ts natron
  • 200 g hvetemel

Vaniljekakedeig

  • 100 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1.5 ts bakepulver
  • 200 g hvetemel
  • 2 dl matfløte
  • 3 stykker eggehvite

Jordbærkrem

  • 300 g smør
  • 22 g jordbær, tørkede
  • 300 g melis
  • 3 ss kremfløte
Sjokoladekakedeig: Ha smør, kakaopulver og kokende vann i en liten kjele. Varm opp så smøret smelter og kakaopulveret løser seg opp. Avkjøl.
Pisk egget, eggeplommene og sukkeret luftig. Pisk inn olje og vanilje.
Rør inn sjokoladesmøret. Bland inn natron og hvetemelet til en jevn, tykk deig.
Vaniljekakedeig: Pisk mykt smør, sukker og vanilje til smørkrem. Bland inn bakepulveret. Tilsett hvetemel og matfløte.
Pisk eggehvitene stive i en annen bolle. Vend eggehviteskummet inn i deigen, litt om gangen, til du får en jevn og klumpfri deig.
Sett papirformer i to muffinsbrett. Fordel først sjokoladekakedeigen i formene. Fordel deretter forsiktig over den lyse vaniljekakedeigen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 160°C i ca. 20 minutter, til muffinsene er gjennomstekte. Avkjøl muffinsene til de er kalde.
Jordbærkrem: Pisk smøret i 5 minutter, så det blir hvitt og luftig. Ha de tørkede jordbærene i en food processor og kjør dem til pulver.
Bland jordbærpulveret med det piskede smøret. Ha så i melis og kremfløte og pisk kremen i 3-4 minutter til.
Ha jordbærkremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver muffins.
woman cooking

Bon appetit!

Sjokoladekakedeig: Ha smør, kakaopulver og kokende vann i en liten kjele. Varm opp så smøret smelter og kakaopulveret løser seg opp. Avkjøl.
Pisk egget, eggeplommene og sukkeret luftig. Pisk inn olje og vanilje.
Rør inn sjokoladesmøret. Bland inn natron og hvetemelet til en jevn, tykk deig.
Vaniljekakedeig: Pisk mykt smør, sukker og vanilje til smørkrem. Bland inn bakepulveret. Tilsett hvetemel og matfløte.
Pisk eggehvitene stive i en annen bolle. Vend eggehviteskummet inn i deigen, litt om gangen, til du får en jevn og klumpfri deig.
Sett papirformer i to muffinsbrett. Fordel først sjokoladekakedeigen i formene. Fordel deretter forsiktig over den lyse vaniljekakedeigen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 160°C i ca. 20 minutter, til muffinsene er gjennomstekte. Avkjøl muffinsene til de er kalde.
Jordbærkrem: Pisk smøret i 5 minutter, så det blir hvitt og luftig. Ha de tørkede jordbærene i en food processor og kjør dem til pulver.
Bland jordbærpulveret med det piskede smøret. Ha så i melis og kremfløte og pisk kremen i 3-4 minutter til.
Ha jordbærkremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver muffins.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?