Muffins med sjokolade, vanilje og jordbærkrem
Muffins med sjokolade, vanilje og jordbærkrem er inspirert av Tress-isen, som er en populær iskrem med smak av sjokolade, vanilje og jordbær. Her får du cupcakes fra Det søte liv med de samme gode smakene! Muffinsene består av sjokoladekakedeig og lys vaniljekakedeig. På toppen dekkes de med en deilig jordbærkrem laget med knuste, tørkede jordbær. Dette gir kremen en herlig smak av ekte jordbær og rosa farge, samtidig som den beholder en fast konsistens som får den til å holde fasongen når den sprøytes. Får du ikke tak i tørkede jordbær, går det også å blande tykt jordbærsyltetøy i kremen eller å bare farge den med rosa konditorfarge. Oppskriften gir ca. 24 stk.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Muffins med sjokolade, vanilje og jordbærkrem er inspirert av Tress-isen, som er en populær iskrem med smak av sjokolade, vanilje og jordbær. Her får du cupcakes fra Det søte liv med de samme gode smakene! Muffinsene består av sjokoladekakedeig og lys vaniljekakedeig. På toppen dekkes de med en deilig jordbærkrem laget med knuste, tørkede jordbær. Dette gir kremen en herlig smak av ekte jordbær og rosa farge, samtidig som den beholder en fast konsistens som får den til å holde fasongen når den sprøytes. Får du ikke tak i tørkede jordbær, går det også å blande tykt jordbærsyltetøy i kremen eller å bare farge den med rosa konditorfarge. Oppskriften gir ca. 24 stk.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Sjokoladekakedeig
- 75 g smør
- 25 g kakaopulver
- 1 dl vann, kokende
- 1 stk egg
- 1 stk eggeplomme
- 180 g sukker
- 2 ss matolje
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 0.5 ts natron
- 200 g hvetemel
Vaniljekakedeig
- 100 g smør
- 150 g sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1.5 ts bakepulver
- 200 g hvetemel
- 2 dl matfløte
- 3 stykker eggehvite
Jordbærkrem
- 300 g smør
- 22 g jordbær, tørkede
- 300 g melis
- 3 ss kremfløte
Slik gjør du:
Sjokoladekakedeig
- 75 g smør
- 25 g kakaopulver
- 1 dl vann, kokende
- 1 stk egg
- 1 stk eggeplomme
- 180 g sukker
- 2 ss matolje
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 0.5 ts natron
- 200 g hvetemel
Vaniljekakedeig
- 100 g smør
- 150 g sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1.5 ts bakepulver
- 200 g hvetemel
- 2 dl matfløte
- 3 stykker eggehvite
Jordbærkrem
- 300 g smør
- 22 g jordbær, tørkede
- 300 g melis
- 3 ss kremfløte
