Red velvet muffins
Red velvet muffins smaker som en mild sjokoladekake, og syren i kulturmelken balanserer det søte og gir saftige muffins. Man kan ikke smake eddiken i røren, men den gir en veldig god kickstart til natron. Kremen på toppen av disse red velvet cupcakesene minner om glasuren på en gulrotkake, og den milde ostekake-kjernen gjør muffinsene spennende å sette tennene i.
Dette er Marianne Pfeffer Gjengedal, som står bak Instagram-kontoen @sweet.n.pfeffer, sin variant av red velvet-kake, men her i form av muffins. En porsjon tilsvarer ca. 18 muffins.
Red velvet muffins smaker som en mild sjokoladekake, og syren i kulturmelken balanserer det søte og gir saftige muffins. Man kan ikke smake eddiken i røren, men den gir en veldig god kickstart til natron. Kremen på toppen av disse red velvet cupcakesene minner om glasuren på en gulrotkake, og den milde ostekake-kjernen gjør muffinsene spennende å sette tennene i.
Dette er Marianne Pfeffer Gjengedal, som står bak Instagram-kontoen @sweet.n.pfeffer, sin variant av red velvet-kake, men her i form av muffins. En porsjon tilsvarer ca. 18 muffins.
Ingredienser
Ostekake-kjerne:
- 200 g kremost
- 50 g sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt, eller ½ teskje vaniljepulver
- 1 stk eggeplomme
- 1 klype havsalt
Muffins:
- 120 g meierismør, romtemperert
- 300 g sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt, ½ ts vaniljepulver eller 2 ts vaniljesukker med ekte vanilje
- 2 stykker egg, store, romtemperert
- 250 g hvetemel
- 15 g kakao
- 2.5 dl kefir, eller skummet kulturmelk
- 1 ss konditorfarge, rød
- 1 ts eddik 7%
- 1 ts natron
Krem:
- 125 g kremost, kald
- 125 g mascarpone
- 1 ts vaniljesukker, med ekte vanilje
- 60 g melis
- 1.5 dl kremfløte
Slik gjør du:
Ostekake-kjerne:
- 200 g kremost
- 50 g sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt, eller ½ teskje vaniljepulver
- 1 stk eggeplomme
- 1 klype havsalt
Muffins:
- 120 g meierismør, romtemperert
- 300 g sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt, ½ ts vaniljepulver eller 2 ts vaniljesukker med ekte vanilje
- 2 stykker egg, store, romtemperert
- 250 g hvetemel
- 15 g kakao
- 2.5 dl kefir, eller skummet kulturmelk
- 1 ss konditorfarge, rød
- 1 ts eddik 7%
- 1 ts natron
Krem:
- 125 g kremost, kald
- 125 g mascarpone
- 1 ts vaniljesukker, med ekte vanilje
- 60 g melis
- 1.5 dl kremfløte
Fyll:
Muffins:
Krem:
