Til hovedinnhold

Red velvet muffins

1 h

Red velvet muffins smaker som en mild sjokoladekake, og syren i kulturmelken balanserer det søte og gir saftige muffins. Man kan ikke smake eddiken i røren, men den gir en veldig god kickstart til natron. Kremen på toppen av disse red velvet cupcakesene minner om glasuren på en gulrotkake, og den milde ostekake-kjernen gjør muffinsene spennende å sette tennene i.

Dette er Marianne Pfeffer Gjengedal, som står bak Instagram-kontoen @sweet.n.pfeffer, sin variant av red velvet-kake, men her i form av muffins. En porsjon tilsvarer ca. 18 muffins.

Lagret av 197 brukere
Red velvet-muffins med glasur

Red velvet muffins smaker som en mild sjokoladekake, og syren i kulturmelken balanserer det søte og gir saftige muffins. Man kan ikke smake eddiken i røren, men den gir en veldig god kickstart til natron. Kremen på toppen av disse red velvet cupcakesene minner om glasuren på en gulrotkake, og den milde ostekake-kjernen gjør muffinsene spennende å sette tennene i.

Dette er Marianne Pfeffer Gjengedal, som står bak Instagram-kontoen @sweet.n.pfeffer, sin variant av red velvet-kake, men her i form av muffins. En porsjon tilsvarer ca. 18 muffins.

Lagret av 197 brukere

Ingredienser

1
porsjoner

Ostekake-kjerne:

  • 200 g kremost
  • 50 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt, eller ½ teskje vaniljepulver
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 klype havsalt

Muffins:

  • 120 g meierismør, romtemperert
  • 300 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt, ½ ts vaniljepulver eller 2 ts vaniljesukker med ekte vanilje
  • 2 stykker egg, store, romtemperert
  • 250 g hvetemel
  • 15 g kakao
  • 2.5 dl kefir, eller skummet kulturmelk
  • 1 ss konditorfarge, rød
  • 1 ts eddik 7%
  • 1 ts natron

Krem:

  • 125 g kremost, kald
  • 125 g mascarpone
  • 1 ts vaniljesukker, med ekte vanilje
  • 60 g melis
  • 1.5 dl kremfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Ostekake-kjerne:

  • 200 g kremost
  • 50 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt, eller ½ teskje vaniljepulver
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 klype havsalt

Muffins:

  • 120 g meierismør, romtemperert
  • 300 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt, ½ ts vaniljepulver eller 2 ts vaniljesukker med ekte vanilje
  • 2 stykker egg, store, romtemperert
  • 250 g hvetemel
  • 15 g kakao
  • 2.5 dl kefir, eller skummet kulturmelk
  • 1 ss konditorfarge, rød
  • 1 ts eddik 7%
  • 1 ts natron

Krem:

  • 125 g kremost, kald
  • 125 g mascarpone
  • 1 ts vaniljesukker, med ekte vanilje
  • 60 g melis
  • 1.5 dl kremfløte
Forvarm ovnen til 175 grader over- og undervarme.

Fyll:

Ha alle ingrediensene til ostekakefyllet i en bolle, og pisk til en jevn og klumpefri røre.
Ha røren i en sprøytepose. Her trenger du ikke å bruke noen tipp.

Muffins:

Pisk smør, sukker og vanilje til det begynner å bli litt lyst.
Pisk inn ett egg av gangen. Skrap ned røre fra sidene av bollene mellom eggene.
Sikt hvetemel og kakao sammen i en bolle. Rør konditorfarge ut i kulturmelken eller kefiren.
Bland det tørre inn i røren, og rør til slutt inn det våte.
Rør natron og eddik sammen i en skål til det begynner å boble. Pisk inn i røra.
Ha muffinsformer av papir i en muffinsform av metall, og fyll dem halvveis opp med røre.
Klipp tuppen av sprøyteposen ca. ½ cm åpning og sprøyt ca. 1 ss fyll i hver muffins eller til muffinsformene er ¾ fylt opp. Stikk posen godt ned i muffinsen så fyllet kommer midt i muffinsen, og ikke på toppen.
Stek midt i ovnen i 18-20 min. Ostemassen kommer til å være myk, så det er ikke så lett å sjekke om de er ferdig stekt. Prøv å gjøre en stikkprøve i den røde kaken rundt ostemassen.
Avkjøl i formen.

Krem:

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med visp, og visp sammen til en krem. Ikke visp for lenge, for da blir den kornete. Visp heller med maskin til den begynner å tykne, og visp den siste biten for hånd. Da blir det akkurat nok til at kremen blir ganske fast.
Sprøyt kremen på muffinsene med det samme. Ha kremen i en sprøytepose med ønsket tipp, og sprøyt krem på hver muffins.
Pynt etter hjertens lyst. Her er muffinsene pyntet med makroner med bringebær og limekrem, kjeks og sjokoladekuler fra Sprinkletti og Special Moment Copenhagen.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 175 grader over- og undervarme.

Fyll:

Ha alle ingrediensene til ostekakefyllet i en bolle, og pisk til en jevn og klumpefri røre.
Ha røren i en sprøytepose. Her trenger du ikke å bruke noen tipp.

Muffins:

Pisk smør, sukker og vanilje til det begynner å bli litt lyst.
Pisk inn ett egg av gangen. Skrap ned røre fra sidene av bollene mellom eggene.
Sikt hvetemel og kakao sammen i en bolle. Rør konditorfarge ut i kulturmelken eller kefiren.
Bland det tørre inn i røren, og rør til slutt inn det våte.
Rør natron og eddik sammen i en skål til det begynner å boble. Pisk inn i røra.
Ha muffinsformer av papir i en muffinsform av metall, og fyll dem halvveis opp med røre.
Klipp tuppen av sprøyteposen ca. ½ cm åpning og sprøyt ca. 1 ss fyll i hver muffins eller til muffinsformene er ¾ fylt opp. Stikk posen godt ned i muffinsen så fyllet kommer midt i muffinsen, og ikke på toppen.
Stek midt i ovnen i 18-20 min. Ostemassen kommer til å være myk, så det er ikke så lett å sjekke om de er ferdig stekt. Prøv å gjøre en stikkprøve i den røde kaken rundt ostemassen.
Avkjøl i formen.

Krem:

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med visp, og visp sammen til en krem. Ikke visp for lenge, for da blir den kornete. Visp heller med maskin til den begynner å tykne, og visp den siste biten for hånd. Da blir det akkurat nok til at kremen blir ganske fast.
Sprøyt kremen på muffinsene med det samme. Ha kremen i en sprøytepose med ønsket tipp, og sprøyt krem på hver muffins.
Pynt etter hjertens lyst. Her er muffinsene pyntet med makroner med bringebær og limekrem, kjeks og sjokoladekuler fra Sprinkletti og Special Moment Copenhagen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?