rask

Grove lunsjmuffins

30 min

Grove lunsjmuffins er laget av havregryn, sammalt hvete, revet eple og blåbær. Dette er muffins som er fine å ty til når man trenger litt påfyll av energi i løpet av dagen. De passer veldig godt til å ta med seg ut på tur eller i matpakken på skole og jobb. Oppskriften gir 6 store muffins. Det går fint å bruke mindre muffinsformer, men husk da at steketiden blir noen minutter kortere. Sjekk med en kakenål når de er ferdigstekte.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

1675 har lagret denne
Grove lunsjmuffins
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Grove lunsjmuffins er laget av havregryn, sammalt hvete, revet eple og blåbær. Dette er muffins som er fine å ty til når man trenger litt påfyll av energi i løpet av dagen. De passer veldig godt til å ta med seg ut på tur eller i matpakken på skole og jobb. Oppskriften gir 6 store muffins. Det går fint å bruke mindre muffinsformer, men husk da at steketiden blir noen minutter kortere. Sjekk med en kakenål når de er ferdigstekte.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

1675 har lagret denne
6
porsjoner
  • 2 stykker egg
  • 150 g sukker
  • 1 dl olje, nøytral smak
  • 2 stykker eple, revet
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g fint sammalt hvetemel
  • 75 g havregryn, små, lettkokte

Pynt

  • 100 g blåbær, store
  • 3 ss store havregryn
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker egg
  • 150 g sukker
  • 1 dl olje, nøytral smak
  • 2 stykker eple, revet
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g fint sammalt hvetemel
  • 75 g havregryn, små, lettkokte

Pynt

  • 100 g blåbær, store
  • 3 ss store havregryn
Pisk egg og sukker luftig. Pisk inn oljen.
Skrell eplene og riv dem på rivjern. Vend de revne eplene inn i eggedosisen.
Bland så inn bakepulver, vaniljesukker, sammalt hvetemel og havregryn. La deigen stå og svelle i 20 minutter.
Fordel deigen i store muffinsformer så de blir 2/3 fulle. Legg på blåbær og trykk dem lett ned i deigen. Dryss over store havregryn til pynt.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i 15-20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker luftig. Pisk inn oljen.
Skrell eplene og riv dem på rivjern. Vend de revne eplene inn i eggedosisen.
Bland så inn bakepulver, vaniljesukker, sammalt hvetemel og havregryn. La deigen stå og svelle i 20 minutter.
Fordel deigen i store muffinsformer så de blir 2/3 fulle. Legg på blåbær og trykk dem lett ned i deigen. Dryss over store havregryn til pynt.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i 15-20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?