Til hovedinnhold

Sunnere bananmuffins

45 min

Det søte livs sunnere bananmuffins er laget uten sukker og inneholder mindre fett og mel enn vanlig. De kan derfor nytes med god samvittighet. Dadler, vanilje, peanøttsmør og mørk sjokolade gjør dem likevel usedvanlig gode, og konsistensen blir supersaftig. Dette er bananmuffins som er supre å ha med på tur. Husk alltid å bruke skikkelig godt modne bananer for skikkelig god smak! Oppskriften gir 12 store muffins.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 404 brukere
Sunnere bananmuffins
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Det søte livs sunnere bananmuffins er laget uten sukker og inneholder mindre fett og mel enn vanlig. De kan derfor nytes med god samvittighet. Dadler, vanilje, peanøttsmør og mørk sjokolade gjør dem likevel usedvanlig gode, og konsistensen blir supersaftig. Dette er bananmuffins som er supre å ha med på tur. Husk alltid å bruke skikkelig godt modne bananer for skikkelig god smak! Oppskriften gir 12 store muffins.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 404 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker banan, modne
  • 4 stykker egg
  • 4 ss peanøttsmør
  • 2 stykker dadler, store og myke
  • 2 ss kokosolje, smeltet
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepasta
  • 50 g hvetemel
  • 100 g kokesjokolade

Pynt

  • 2 ss melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker banan, modne
  • 4 stykker egg
  • 4 ss peanøttsmør
  • 2 stykker dadler, store og myke
  • 2 ss kokosolje, smeltet
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepasta
  • 50 g hvetemel
  • 100 g kokesjokolade

Pynt

  • 2 ss melis
Ha alle ingredienser unntatt kokesjokolade i food processor. Kjør deigen sammen til den blir jevn og klumpfri. Den blir temmelig tynn i konsistensen.
Hakk kokesjokolade og vend bitene inn i deigen.
Hell deigen i store muffinsformer til formene blir ca. 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl i romtemperatur.
Sikt over melis til pynt.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingredienser unntatt kokesjokolade i food processor. Kjør deigen sammen til den blir jevn og klumpfri. Den blir temmelig tynn i konsistensen.
Hakk kokesjokolade og vend bitene inn i deigen.
Hell deigen i store muffinsformer til formene blir ca. 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl i romtemperatur.
Sikt over melis til pynt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?