Saftige blåbærmuffins

35 min

Saftige blåbærmuffins er veldig raske og lettvinte å lage. Disse blåbærmuffinsene blir ekstra saftige fordi deigen lages med crème fraîche. Oppskriften gir 8-10 store muffins. Bruker du mindre muffinsformer, blir det flere muffins som trenger noe kortere steketid.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

1291 har lagret denne
Saftige blåbærmuffins
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Saftige blåbærmuffins er veldig raske og lettvinte å lage. Disse blåbærmuffinsene blir ekstra saftige fordi deigen lages med crème fraîche. Oppskriften gir 8-10 store muffins. Bruker du mindre muffinsformer, blir det flere muffins som trenger noe kortere steketid.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

1291 har lagret denne

Ingredienser

10
porsjoner
  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl sukker
  • 2.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stykker egg, store
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl melk
  • 50 g smør
  • 4 dl blåbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl sukker
  • 2.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stykker egg, store
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl melk
  • 50 g smør
  • 4 dl blåbær
Bland mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. I en annen bolle vispes eggene lett sammen med crème fraîche, melk og smeltet smør.
Ha det våte i bollen med det tørre og bland deigen raskt sammen for hånd. Ikke rør med enn nødvendig. Deigen skal bli tykk og kompakt.
Ha muffinsformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene så de blir omtrent halvfulle. Ha rikelig med blåbær oppå deigen i hver muffinsform og trykk bærene lett ned i deigen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter (ca. 15 minutter hvis du lager mindre muffinser). Sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekte før du tar de ut av ovnen.
Avkjøl muffinsene på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. I en annen bolle vispes eggene lett sammen med crème fraîche, melk og smeltet smør.
Ha det våte i bollen med det tørre og bland deigen raskt sammen for hånd. Ikke rør med enn nødvendig. Deigen skal bli tykk og kompakt.
Ha muffinsformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene så de blir omtrent halvfulle. Ha rikelig med blåbær oppå deigen i hver muffinsform og trykk bærene lett ned i deigen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter (ca. 15 minutter hvis du lager mindre muffinser). Sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekte før du tar de ut av ovnen.
Avkjøl muffinsene på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?