Saftige blåbærmuffins er veldig raske og lettvinte å lage. Disse blåbærmuffinsene blir ekstra saftige fordi deigen lages med crème fraîche. Oppskriften gir 8-10 store muffins. Bruker du mindre muffinsformer, blir det flere muffins som trenger noe kortere steketid.
Saftige blåbærmuffins er veldig raske og lettvinte å lage. Disse blåbærmuffinsene blir ekstra saftige fordi deigen lages med crème fraîche. Oppskriften gir 8-10 store muffins. Bruker du mindre muffinsformer, blir det flere muffins som trenger noe kortere steketid.
Bland mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. I en annen bolle vispes eggene lett sammen med crème fraîche, melk og smeltet smør.
Ha det våte i bollen med det tørre og bland deigen raskt sammen for hånd. Ikke rør med enn nødvendig. Deigen skal bli tykk og kompakt.
Ha muffinsformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene så de blir omtrent halvfulle. Ha rikelig med blåbær oppå deigen i hver muffinsform og trykk bærene lett ned i deigen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter (ca. 15 minutter hvis du lager mindre muffinser). Sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekte før du tar de ut av ovnen.
Avkjøl muffinsene på rist.
Bon appetit!
Bland mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. I en annen bolle vispes eggene lett sammen med crème fraîche, melk og smeltet smør.
Ha det våte i bollen med det tørre og bland deigen raskt sammen for hånd. Ikke rør med enn nødvendig. Deigen skal bli tykk og kompakt.
Ha muffinsformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene så de blir omtrent halvfulle. Ha rikelig med blåbær oppå deigen i hver muffinsform og trykk bærene lett ned i deigen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter (ca. 15 minutter hvis du lager mindre muffinser). Sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekte før du tar de ut av ovnen.