Til hovedinnhold

Tropisk Aroma-muffins

1 h

Tropisk Aroma-muffins er muffinsversjonen av den populære kaken.

Tropisk Aroma er en kjent og kjær sjokoladekake som kjennetegnes av den særegne, eksotiske kryddersmaken som kommer av kanel og muskat. Kaken kjennetegnes også av at den består av både lys og mørk kakebunn. Disse muffinsene er toppet med deilig sjokoladekrem. Oppskriften gir cirka 16 muffins.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 527 brukere
Tropisk Aroma-muffins
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Tropisk Aroma-muffins er muffinsversjonen av den populære kaken.

Tropisk Aroma er en kjent og kjær sjokoladekake som kjennetegnes av den særegne, eksotiske kryddersmaken som kommer av kanel og muskat. Kaken kjennetegnes også av at den består av både lys og mørk kakebunn. Disse muffinsene er toppet med deilig sjokoladekrem. Oppskriften gir cirka 16 muffins.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 527 brukere

Ingredienser

16
porsjoner

Muffinsdeig

  • 125 g smør
  • 275 g sukker
  • 2 stykker egg
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts muskat
  • 1 ts kanel
  • 2.5 dl melk

Tillegg til mørk muffinsdeig:

  • 3 ss kakaopulver
  • 2 ss melk

Sjokoladekrem

  • 100 g smør
  • 300 g melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 ss kaffe, eller melk

Pynt

  • 2 ss sjokoladestrøssel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Muffinsdeig

  • 125 g smør
  • 275 g sukker
  • 2 stykker egg
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts muskat
  • 1 ts kanel
  • 2.5 dl melk

Tillegg til mørk muffinsdeig:

  • 3 ss kakaopulver
  • 2 ss melk

Sjokoladekrem

  • 100 g smør
  • 300 g melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 ss kaffe, eller melk

Pynt

  • 2 ss sjokoladestrøssel
Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem.
Sikt melet sammen med bakepulver og krydder, men vent med å tilsette kakaopulveret.
Ha dette det tørre i smørkremen sammen med 2,5 dl melk og bland deigen godt.
Del deigen i to like store deler. Pisk kakaopulveret og 2 ss melk i bare den ene delen, slik at du får en bolle med mørk deig og en bolle som fremdeles er lys.
Sett papirformer i muffinsbrett. Fyll formene med mørk og lys deig om hverandre slik at muffinsene blir marmorerte, til formene er omtrent 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen på 180°C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte. Ta muffinsene ut av brettet og avkjøl dem på rist til de er helt kalde.
Pisk sammen ingrediensene til sjokoladekremen. Tilpass mengden kaffe eller melk til kremen har passe myk konsistens.
Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt fine topper på hver muffins. Dryss over sjokoladestrøssel til pynt.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem.
Sikt melet sammen med bakepulver og krydder, men vent med å tilsette kakaopulveret.
Ha dette det tørre i smørkremen sammen med 2,5 dl melk og bland deigen godt.
Del deigen i to like store deler. Pisk kakaopulveret og 2 ss melk i bare den ene delen, slik at du får en bolle med mørk deig og en bolle som fremdeles er lys.
Sett papirformer i muffinsbrett. Fyll formene med mørk og lys deig om hverandre slik at muffinsene blir marmorerte, til formene er omtrent 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen på 180°C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte. Ta muffinsene ut av brettet og avkjøl dem på rist til de er helt kalde.
Pisk sammen ingrediensene til sjokoladekremen. Tilpass mengden kaffe eller melk til kremen har passe myk konsistens.
Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt fine topper på hver muffins. Dryss over sjokoladestrøssel til pynt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?