Grove blåbærmuffins med valnøtter og sprø smuler passer perfekt som frokostmuffins eller turproviant. De lages med havregryn og er dermed litt sunnere enn vanlige muffins. Oppskriften gir tolv muffins.
Grove blåbærmuffins med valnøtter og sprø smuler passer perfekt som frokostmuffins eller turproviant. De lages med havregryn og er dermed litt sunnere enn vanlige muffins. Oppskriften gir tolv muffins.
Varm ovnen til 190 grader. Bruk muffinsformer i muffinsbrettet eller smør brettet godt med smør.
Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen alt det tørre i en bolle. Visp sammen melk, eller yoghurt eller crème fraîche, sukker, egg, smør og sitronsaft i en annen bolle.
Rør det tørre raskt samme med det våte. Prøv å røre minst mulig. Vend inn valnøtter og blåbær.
Fordel røren i muffinsformene. Rør sammen alle ingrediensene til strøsselet til en grynete blanding, og topp hver muffins med litt strøssel.
Stek muffinsen midt i ovnen i cirka 20 minutter. Sjekk med en kakepinne. Det er bedre at de stekes 1 minutt for lite enn for mye, da de fort kan bli litt tørre.
Bon appetit!
Varm ovnen til 190 grader. Bruk muffinsformer i muffinsbrettet eller smør brettet godt med smør.
Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen alt det tørre i en bolle. Visp sammen melk, eller yoghurt eller crème fraîche, sukker, egg, smør og sitronsaft i en annen bolle.
Rør det tørre raskt samme med det våte. Prøv å røre minst mulig. Vend inn valnøtter og blåbær.
Fordel røren i muffinsformene. Rør sammen alle ingrediensene til strøsselet til en grynete blanding, og topp hver muffins med litt strøssel.
Stek muffinsen midt i ovnen i cirka 20 minutter. Sjekk med en kakepinne. Det er bedre at de stekes 1 minutt for lite enn for mye, da de fort kan bli litt tørre.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto