Kanelbollemuffins
Kanelbollemuffins er de perfekte hybriden av muffins og kanelboller!
Nystekte kaker som fyller kjøkkenet med varm krydderlukt er noe av det beste som finnes - og kanskje spesielt på høsten. Dette er myke muffins med kanel og brunt sukker. Et lite lag smuldredeig og vaniljeglasur på toppen av hver muffins gir det lille ekstra. Muffinsene smaker som saftige kanelboller og kanskje enda litt bedre! Oppskriften gir 14 middels store muffins.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Kanelbollemuffins er de perfekte hybriden av muffins og kanelboller!
Nystekte kaker som fyller kjøkkenet med varm krydderlukt er noe av det beste som finnes - og kanskje spesielt på høsten. Dette er myke muffins med kanel og brunt sukker. Et lite lag smuldredeig og vaniljeglasur på toppen av hver muffins gir det lille ekstra. Muffinsene smaker som saftige kanelboller og kanskje enda litt bedre! Oppskriften gir 14 middels store muffins.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Muffinsdeig
- 2 stykker egg
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 1 dl matolje
- 2 dl kefir
- 2 dl brunt sukker
- 2 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 1 ts kanel
- 4 dl hvetemel
Fyll
- 0.5 dl brunt sukker
- 3 ts kanel
Smuldretopping
- 3 dl hvetemel
- 1 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 1 ts kanel
- 75 g smør
Vaniljeglasur
- 1 dl melis
- 0.5 ts vaniljeekstrakt
- 3 ss kremfløte
Slik gjør du:
Muffinsdeig
- 2 stykker egg
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 1 dl matolje
- 2 dl kefir
- 2 dl brunt sukker
- 2 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 1 ts kanel
- 4 dl hvetemel
Fyll
- 0.5 dl brunt sukker
- 3 ts kanel
Smuldretopping
- 3 dl hvetemel
- 1 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 1 ts kanel
- 75 g smør
Vaniljeglasur
- 1 dl melis
- 0.5 ts vaniljeekstrakt
- 3 ss kremfløte
