Lag 17. mai-muffins til festdagen! Her får du staselige red velvet cupcakes som toppes med flagg-glasur i rødt, hvitt og blått. Red velvet kjennetegnes av den røde fargen som du får av å blande konditorfarge i muffinsrøren. Resultatet er saftige muffins med smak av sjokolade.
Red velvet-muffins er perfekte både til 17. mai, en morsom barnebursdag og andre feiringer.
Visp smør og sukker lyst og kremet. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis.
Visp inn ett og ett egg.
Sikt sammen kakao, mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. Bland det tørre inn i røren vekselsvis med melk og fløte.
Rør til slutt inn eddik og farg muffinsrøren rød med konditorfarge. Fordel røren i muffinsformer. Fyll formene 3/4 fulle.
Stek muffinsen midt i ovnen i cirka 20 minutter, eller til overflaten virker fast når du trykker forsiktig på den. Avkjøl kakene.
Frosting
Lag frosting. Visp kremost og smør til blandingen blir lys og luftig.
Visp inn melis og sitronsaft og visp videre til ostekremen blir helt glatt, jevn og luftig.
Farg 1/3 av ostekrem rød og 1/3 av kremen blå. Bruk en stor sprøytepose med en glatt- eller stjerneformet tupp.
Fyll i hvit, blå og rød ostekrem. Det enkleste er å først fylle de tre kremene i hver sin sprøytepose, for så å sprøyte det over i den store posen. Fargene skal ligge ved siden av hverandre slik at de ikke blandes, men sprøytes ut samtidig.
Topp muffinsene med store fargerike topper. Oppbevares kjølig frem til servering.
Bon appetit!
Red velvet cupcakes
Varm ovnen til 180 grader.
Visp smør og sukker lyst og kremet. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis.
Visp inn ett og ett egg.
Sikt sammen kakao, mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. Bland det tørre inn i røren vekselsvis med melk og fløte.
Rør til slutt inn eddik og farg muffinsrøren rød med konditorfarge. Fordel røren i muffinsformer. Fyll formene 3/4 fulle.
Stek muffinsen midt i ovnen i cirka 20 minutter, eller til overflaten virker fast når du trykker forsiktig på den. Avkjøl kakene.
Frosting
Lag frosting. Visp kremost og smør til blandingen blir lys og luftig.
Visp inn melis og sitronsaft og visp videre til ostekremen blir helt glatt, jevn og luftig.
Farg 1/3 av ostekrem rød og 1/3 av kremen blå. Bruk en stor sprøytepose med en glatt- eller stjerneformet tupp.
Fyll i hvit, blå og rød ostekrem. Det enkleste er å først fylle de tre kremene i hver sin sprøytepose, for så å sprøyte det over i den store posen. Fargene skal ligge ved siden av hverandre slik at de ikke blandes, men sprøytes ut samtidig.
Topp muffinsene med store fargerike topper. Oppbevares kjølig frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto