Matmuffins med ost, tomat og oliven

45 min

Matmuffins med ost, tomat og oliven er beviset på at muffins slett ikke trenger å være søte og syndige. Her har du noen kjempegode matmuffins, som inneholder grovt mel og som likevel blir veldig myke og luftige i konsistensen. Muffinsene smaker fantastisk godt, og er stappfulle av godsaker: Brie, cheddar, soltørkede tomater, oliven, crème fraîche, fersk timian og cherrytomater. Disse mettende matmuffinsene passer også godt som turmat!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

611 har lagret denne
Matmuffins med ost, tomat og oliven
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Matmuffins med ost, tomat og oliven er beviset på at muffins slett ikke trenger å være søte og syndige. Her har du noen kjempegode matmuffins, som inneholder grovt mel og som likevel blir veldig myke og luftige i konsistensen. Muffinsene smaker fantastisk godt, og er stappfulle av godsaker: Brie, cheddar, soltørkede tomater, oliven, crème fraîche, fersk timian og cherrytomater. Disse mettende matmuffinsene passer også godt som turmat!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

611 har lagret denne

Ingredienser

12
porsjoner
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl fint sammalt hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts maldonsalt
  • 2 stykker egg
  • 1.5 dl melk
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g brie
  • 100 g cheddar
  • 100 g soltørkede tomater
  • 100 g sorte oliven

Pynt

  • 1 håndfull timian, fersk
  • 12 stykker cherrytomater
  • 100 g cheddar

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl fint sammalt hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts maldonsalt
  • 2 stykker egg
  • 1.5 dl melk
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g brie
  • 100 g cheddar
  • 100 g soltørkede tomater
  • 100 g sorte oliven

Pynt

  • 1 håndfull timian, fersk
  • 12 stykker cherrytomater
  • 100 g cheddar
Bland sammen mel, sammalt mel, bakepulver og salt i en bolle.
Visp sammen egg, melk og crème fraîche i en annen bolle.
Ha det våte i det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet.
Skjær brieosten opp i terninger. Riv cheddarosten. Hakk opp soltørkede tomater og del oliven på midten. Vend dette forsiktig inn i deigen.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene.
Del cherrytomater på midten og stikk de såvidt ned i deigen. Legg litt fersk timian på toppen av hver muffins og dekk med revet cheddar.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen mel, sammalt mel, bakepulver og salt i en bolle.
Visp sammen egg, melk og crème fraîche i en annen bolle.
Ha det våte i det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet.
Skjær brieosten opp i terninger. Riv cheddarosten. Hakk opp soltørkede tomater og del oliven på midten. Vend dette forsiktig inn i deigen.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene.
Del cherrytomater på midten og stikk de såvidt ned i deigen. Legg litt fersk timian på toppen av hver muffins og dekk med revet cheddar.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?