Matmuffins med ost, tomat og oliven
45 min
13 varer
553
Kristine Ilstad - Det søte liv
Matmuffins med ost, tomat og oliven er beviset på at muffins slett ikke trenger å være søte og syndige. Her har du noen kjempegode matmuffins, som inneholder grovt mel og som likevel blir veldig myke og luftige i konsistensen. Muffinsene smaker fantastisk godt, og er stappfulle av godsaker: Brie, cheddar, soltørkede tomater, oliven, crème fraîche, fersk timian og cherrytomater. Disse mettende matmuffinsene passer også godt som turmat!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
12
porsjoner
- 2 dl hvetemel
- 2 dl fint sammalt hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts maldonsalt
- 2 stykker egg
- 1.5 dl melk
- 1 dl crème fraîche
- 100 g brie
- 100 g cheddar
- 100 g soltørkede tomater
- 100 g sorte oliven
Pynt
- 1 håndfull timian, fersk
- 12 stykker cherrytomater
- 100 g cheddar
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 dl hvetemel
- 2 dl fint sammalt hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts maldonsalt
- 2 stykker egg
- 1.5 dl melk
- 1 dl crème fraîche
- 100 g brie
- 100 g cheddar
- 100 g soltørkede tomater
- 100 g sorte oliven
Pynt
- 1 håndfull timian, fersk
- 12 stykker cherrytomater
- 100 g cheddar
Bland sammen mel, sammalt mel, bakepulver og salt i en bolle.
Visp sammen egg, melk og crème fraîche i en annen bolle.
Ha det våte i det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet.
Skjær brieosten opp i terninger. Riv cheddarosten. Hakk opp soltørkede tomater og del oliven på midten. Vend dette forsiktig inn i deigen.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene.
Del cherrytomater på midten og stikk de såvidt ned i deigen. Legg litt fersk timian på toppen av hver muffins og dekk med revet cheddar.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.

Bon appetit!
Bland sammen mel, sammalt mel, bakepulver og salt i en bolle.
Visp sammen egg, melk og crème fraîche i en annen bolle.
Ha det våte i det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet.
Skjær brieosten opp i terninger. Riv cheddarosten. Hakk opp soltørkede tomater og del oliven på midten. Vend dette forsiktig inn i deigen.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene.
Del cherrytomater på midten og stikk de såvidt ned i deigen. Legg litt fersk timian på toppen av hver muffins og dekk med revet cheddar.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.