Matmuffins med ost, tomat og oliven

45 min

Matmuffins med ost, tomat og oliven er beviset på at muffins slett ikke trenger å være søte og syndige. Her har du noen kjempegode matmuffins, som inneholder grovt mel og som likevel blir veldig myke og luftige i konsistensen. Muffinsene smaker fantastisk godt, og er stappfulle av godsaker: Brie, cheddar, soltørkede tomater, oliven, crème fraîche, fersk timian og cherrytomater. Disse mettende matmuffinsene passer også godt som turmat!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

662 har lagret denne
Matmuffins med ost, tomat og oliven
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Matmuffins med ost, tomat og oliven er beviset på at muffins slett ikke trenger å være søte og syndige. Her har du noen kjempegode matmuffins, som inneholder grovt mel og som likevel blir veldig myke og luftige i konsistensen. Muffinsene smaker fantastisk godt, og er stappfulle av godsaker: Brie, cheddar, soltørkede tomater, oliven, crème fraîche, fersk timian og cherrytomater. Disse mettende matmuffinsene passer også godt som turmat!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

662 har lagret denne
12
porsjoner
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl fint sammalt hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts maldonsalt
  • 2 stykker egg
  • 1.5 dl melk
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g brie
  • 100 g cheddar
  • 100 g soltørkede tomater
  • 100 g sorte oliven

Pynt

  • 1 håndfull timian, fersk
  • 12 stykker cherrytomater
  • 100 g cheddar
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl fint sammalt hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts maldonsalt
  • 2 stykker egg
  • 1.5 dl melk
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g brie
  • 100 g cheddar
  • 100 g soltørkede tomater
  • 100 g sorte oliven

Pynt

  • 1 håndfull timian, fersk
  • 12 stykker cherrytomater
  • 100 g cheddar
Bland sammen mel, sammalt mel, bakepulver og salt i en bolle.
Visp sammen egg, melk og crème fraîche i en annen bolle.
Ha det våte i det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet.
Skjær brieosten opp i terninger. Riv cheddarosten. Hakk opp soltørkede tomater og del oliven på midten. Vend dette forsiktig inn i deigen.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene.
Del cherrytomater på midten og stikk de såvidt ned i deigen. Legg litt fersk timian på toppen av hver muffins og dekk med revet cheddar.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen mel, sammalt mel, bakepulver og salt i en bolle.
Visp sammen egg, melk og crème fraîche i en annen bolle.
Ha det våte i det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet.
Skjær brieosten opp i terninger. Riv cheddarosten. Hakk opp soltørkede tomater og del oliven på midten. Vend dette forsiktig inn i deigen.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene.
Del cherrytomater på midten og stikk de såvidt ned i deigen. Legg litt fersk timian på toppen av hver muffins og dekk med revet cheddar.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?