Sjokolademuffins med salt karamell og peanøttkrem er Lise Finckenhagens versjon av myke Snickers i kakeform. Her får du den uslåelige kombinasjonen av søtt og salt, samt en liten overraskelse inni muffinsene med deilig karamell. Oppskriften gir ca. 12 muffins.
Sjokolademuffins med salt karamell og peanøttkrem er Lise Finckenhagens versjon av myke Snickers i kakeform. Her får du den uslåelige kombinasjonen av søtt og salt, samt en liten overraskelse inni muffinsene med deilig karamell. Oppskriften gir ca. 12 muffins.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret, tilsett melken og visp blandingen raskt inn i eggedosisen. Vend inn det tørre og bland til slutt inn hakket sjokolade.
Sett formene på muffinsbrettet før du fyller dem. Fyll røren i muffinsformer og stek kakene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
La kakene avkjøle seg noen minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter de ut.
SALT KARAMELL: Kok opp fløten, sett kasserollen til side så lenge. Smelt sukkeret til gyllen karamell. Rør inn den varme fløten og skru av varmen. Rør inn smør og salt. Avkjøl karamellen.
Visp sammen melis, peanøttsmør og smør til alt er godt blandet. Tilsett fløten og visp kremen lys og luftig.
Lag en liten grop i hver muffins og fyll gropen med karamell. Ha peanøttsmørkremen over i en sprøytepose og topp muffinsene med kremen.
Topp kremen med tykke striper karamell og dryss til slutt over litt hakkede peanøtter. Nytes med det samme eller oppbevares i kjøleskap frem til servering.
Bon appetit!
Varm ovnen til 200 grader.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret, tilsett melken og visp blandingen raskt inn i eggedosisen. Vend inn det tørre og bland til slutt inn hakket sjokolade.
Sett formene på muffinsbrettet før du fyller dem. Fyll røren i muffinsformer og stek kakene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
La kakene avkjøle seg noen minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter de ut.
SALT KARAMELL: Kok opp fløten, sett kasserollen til side så lenge. Smelt sukkeret til gyllen karamell. Rør inn den varme fløten og skru av varmen. Rør inn smør og salt. Avkjøl karamellen.
Visp sammen melis, peanøttsmør og smør til alt er godt blandet. Tilsett fløten og visp kremen lys og luftig.
Lag en liten grop i hver muffins og fyll gropen med karamell. Ha peanøttsmørkremen over i en sprøytepose og topp muffinsene med kremen.
Topp kremen med tykke striper karamell og dryss til slutt over litt hakkede peanøtter. Nytes med det samme eller oppbevares i kjøleskap frem til servering.