rask
Pistasjmuffins
30 min
Prøv muffins smaksatt med pistasjnøtter og en herlig aromatisk krydderblanding. Om du ønsker en mildere smak på dine pistasjmuffins, kan krydderblandingen fint utelates.
227 har lagret denne
Prøv muffins smaksatt med pistasjnøtter og en herlig aromatisk krydderblanding. Om du ønsker en mildere smak på dine pistasjmuffins, kan krydderblandingen fint utelates.
227 har lagret denne
12
porsjoner
- 2.5 dl melk, romtemperert
- 1 ss sitronsaft
- 115 g hvetemel
- 85 g sammalt hvete, fin
- 160 g brunt sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 klype salt
- 1.5 ts krydderblanding, kan utelates
- 1 ts vaniljesukker
- 60 ml solsikkeolje
- 1 stk egg
- 40 g pistasjnøtter, finhakket
Glasur
- 60 g melis
- 2 ts limesaft, ca
Topping
- 20 g pistasjnøtter, grovhakket
Krydderblanding
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts allehånde
- 1 ts kanel
- 0.5 ts malt nellik
- 1.5 ts malt ingefær
Unngå at skjermen går i dvale
- 2.5 dl melk, romtemperert
- 1 ss sitronsaft
- 115 g hvetemel
- 85 g sammalt hvete, fin
- 160 g brunt sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 klype salt
- 1.5 ts krydderblanding, kan utelates
- 1 ts vaniljesukker
- 60 ml solsikkeolje
- 1 stk egg
- 40 g pistasjnøtter, finhakket
Glasur
- 60 g melis
- 2 ts limesaft, ca
Topping
- 20 g pistasjnøtter, grovhakket
Krydderblanding
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts allehånde
- 1 ts kanel
- 0.5 ts malt nellik
- 1.5 ts malt ingefær
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen. Sett 12 muffinsformer i et muffinsbrett.
Hell melken i en bolle og tilsett sitronsaften. Rør sammen de tørre ingrediensene i en bolle.
Rør sammen olje, egg og melkeblandingen.
Bland de tørre ingrediensene sammen med de våte, og rør sammen til en klumpfri røre.
Fordel røra i muffinsformene. De bør ikke bli mer enn ca. halvfulle.
Stek midt i ovnen i ca 15 minutter. Sjekk om kakene er ferdigstekt ved å stikke et strå spagetti i midten av kaken.
Rør samme melis og limesaft og ringle over avkjølte muffins.

Bon appetit!
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen. Sett 12 muffinsformer i et muffinsbrett.
Hell melken i en bolle og tilsett sitronsaften. Rør sammen de tørre ingrediensene i en bolle.
Rør sammen olje, egg og melkeblandingen.
Bland de tørre ingrediensene sammen med de våte, og rør sammen til en klumpfri røre.
Fordel røra i muffinsformene. De bør ikke bli mer enn ca. halvfulle.
Stek midt i ovnen i ca 15 minutter. Sjekk om kakene er ferdigstekt ved å stikke et strå spagetti i midten av kaken.
Rør samme melis og limesaft og ringle over avkjølte muffins.