Pisk smøret til kakene mykt i en kjøkkenmaskin. Tilsett sukkeret og visp videre noen minutter til luftig smørkrem. Stopp gjerne underveis og skrap ned fra kantene.
Pisk inn eggene, ett og ett. Pisk godt mellom hvert egg. Tilsett vanilje og bland til slutt inn siktet mel og bakepulver vekselvis med melken.
Fyll røren i muffinsformer. Sett formene i muffinsbrettet før du fyller dem. Stek kakene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
La kakene avkjøle noen minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter de ut.
Bland sammen sterk kaffe, sukker og alkohol, hvis du vil bruk det. Bruk en kakepinne og stikk små hull i kakene. Dynk hver cupcake med 2 spiseskjeer kaffe.
Visp sammen mascarpone, melis og frøene fra vaniljestangen. Visp inn fløten og visp videre til en glatt og tykk krem. Pass på så du ikke visper for mye. På grunn av det høye fettinnholdet, kan kremen korne seg ganske fort.
Sprøyt kremen pent på cupcakene. Dryss over kakao og avslutt med litt revet sjokolade.
Bon appetit!
Pisk smøret til kakene mykt i en kjøkkenmaskin. Tilsett sukkeret og visp videre noen minutter til luftig smørkrem. Stopp gjerne underveis og skrap ned fra kantene.
Pisk inn eggene, ett og ett. Pisk godt mellom hvert egg. Tilsett vanilje og bland til slutt inn siktet mel og bakepulver vekselvis med melken.
Fyll røren i muffinsformer. Sett formene i muffinsbrettet før du fyller dem. Stek kakene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
La kakene avkjøle noen minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter de ut.
Bland sammen sterk kaffe, sukker og alkohol, hvis du vil bruk det. Bruk en kakepinne og stikk små hull i kakene. Dynk hver cupcake med 2 spiseskjeer kaffe.
Visp sammen mascarpone, melis og frøene fra vaniljestangen. Visp inn fløten og visp videre til en glatt og tykk krem. Pass på så du ikke visper for mye. På grunn av det høye fettinnholdet, kan kremen korne seg ganske fort.
Sprøyt kremen pent på cupcakene. Dryss over kakao og avslutt med litt revet sjokolade.