Tiramisu cupcake

1 h
Lagret av 367 brukere
Tiramisu cupcake
Lagret av 367 brukere

Ingredienser

10
porsjoner

Cupcakes

  • 130 g smør, romtemperert
  • 2 dl sukker
  • 2 stykker egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 dl lettmelk

Til dynking

  • 2 dl kaffe, Sterk
  • 2 ss sukker
  • 2 ss kaffelikør, Alt rom, men kan sløyfes

Mascarponekrem

  • 200 g mascarpone
  • 100 g melis
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 dl fløte
  • kakaopulver, og revet sjokolade til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Cupcakes

  • 130 g smør, romtemperert
  • 2 dl sukker
  • 2 stykker egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 dl lettmelk

Til dynking

  • 2 dl kaffe, Sterk
  • 2 ss sukker
  • 2 ss kaffelikør, Alt rom, men kan sløyfes

Mascarponekrem

  • 200 g mascarpone
  • 100 g melis
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 dl fløte
  • kakaopulver, og revet sjokolade til pynt
Pisk smøret til kakene mykt i en kjøkkenmaskin. Tilsett sukkeret og visp videre noen minutter til luftig smørkrem. Stopp gjerne underveis og skrap ned fra kantene.
Pisk inn eggene, ett og ett. Pisk godt mellom hvert egg. Tilsett vanilje og bland til slutt inn siktet mel og bakepulver vekselvis med melken.
Fyll røren i muffinsformer. Sett formene i muffinsbrettet før du fyller dem. Stek kakene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
La kakene avkjøle noen minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter de ut.
Bland sammen sterk kaffe, sukker og alkohol, hvis du vil bruk det. Bruk en kakepinne og stikk små hull i kakene. Dynk hver cupcake med 2 spiseskjeer kaffe.
Visp sammen mascarpone, melis og frøene fra vaniljestangen. Visp inn fløten og visp videre til en glatt og tykk krem. Pass på så du ikke visper for mye. På grunn av det høye fettinnholdet, kan kremen korne seg ganske fort.
Sprøyt kremen pent på cupcakene. Dryss over kakao og avslutt med litt revet sjokolade.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk smøret til kakene mykt i en kjøkkenmaskin. Tilsett sukkeret og visp videre noen minutter til luftig smørkrem. Stopp gjerne underveis og skrap ned fra kantene.
Pisk inn eggene, ett og ett. Pisk godt mellom hvert egg. Tilsett vanilje og bland til slutt inn siktet mel og bakepulver vekselvis med melken.
Fyll røren i muffinsformer. Sett formene i muffinsbrettet før du fyller dem. Stek kakene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
La kakene avkjøle noen minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter de ut.
Bland sammen sterk kaffe, sukker og alkohol, hvis du vil bruk det. Bruk en kakepinne og stikk små hull i kakene. Dynk hver cupcake med 2 spiseskjeer kaffe.
Visp sammen mascarpone, melis og frøene fra vaniljestangen. Visp inn fløten og visp videre til en glatt og tykk krem. Pass på så du ikke visper for mye. På grunn av det høye fettinnholdet, kan kremen korne seg ganske fort.
Sprøyt kremen pent på cupcakene. Dryss over kakao og avslutt med litt revet sjokolade.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?