Til hovedinnhold

Muffins med yoghurt og appelsin

45 min

Dette er en spennende yoghurtmuffins, som også passer veldig godt som dessert. Muffins med yoghurt og appelsin er enkle å lage og utrolig enkle å like!

Lagret av 54 brukere
Muffins med yoghurt og appelsin
Foto: Taiftin/NTB Scanpix.

Dette er en spennende yoghurtmuffins, som også passer veldig godt som dessert. Muffins med yoghurt og appelsin er enkle å lage og utrolig enkle å like!

Lagret av 54 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 2 stykker appelsin
  • 3 ss smør, smeltet
  • 2 ss sukker
  • 220 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 stykker egg
  • 300 g vaniljeyoghurt
  • melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker appelsin
  • 3 ss smør, smeltet
  • 2 ss sukker
  • 220 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 stykker egg
  • 300 g vaniljeyoghurt
  • melis
Forvarm ovnen til 160 grader. Gjør klar 12 muffinsformer.
Skjær skallet av en halv appelsin og skjær det i tynne strimler. Riv skallet av den resterende en og en halv appelsinen.
Skrell appelsinene og skjær båtene ut av det tynne skinnet.
Ha smør, revet appelsinskall, sukker og mel i en bolle. Ha i egg og 12 spiseskjeer yoghurt. Rør sammen med en tresleiv til røren er jevn og klumpefri. Ha røren i muffinsformene.
Stek muffinsene i 10–12 minutter eller til en kakenål kommer ren ut når det er stukket i midten av en muffins.
Kok appelsinskallstrimlene i like deler sukker og vann i 30 sekunder. Skyll av dem i kaldt vann og gjenta to ganger, slik at skallet er mykt og søtt.
Server muffinsene med et melisdryss og appelsinstrimler, med yoghurt og appelsinbåter ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 160 grader. Gjør klar 12 muffinsformer.
Skjær skallet av en halv appelsin og skjær det i tynne strimler. Riv skallet av den resterende en og en halv appelsinen.
Skrell appelsinene og skjær båtene ut av det tynne skinnet.
Ha smør, revet appelsinskall, sukker og mel i en bolle. Ha i egg og 12 spiseskjeer yoghurt. Rør sammen med en tresleiv til røren er jevn og klumpefri. Ha røren i muffinsformene.
Stek muffinsene i 10–12 minutter eller til en kakenål kommer ren ut når det er stukket i midten av en muffins.
Kok appelsinskallstrimlene i like deler sukker og vann i 30 sekunder. Skyll av dem i kaldt vann og gjenta to ganger, slik at skallet er mykt og søtt.
Server muffinsene med et melisdryss og appelsinstrimler, med yoghurt og appelsinbåter ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?