Engelsk muffins
Disse ligner ikke de vanlige muffinsene du baker i papirformer eller på brett. De engelske er som skapt for deg som ikke har stekeovn på hytta, eller som ikke liker å trille sprekkfrie rundstykker.
Engelske muffins glattes bare ut på bakebordet, og emnene stikkes ut med form eller glass. Resultatet blir noen luftige, rundstykkelignende emner som snus etter halv steketid. Britene selv serverer dem gjerne delt i to og ristet.
Kilde: Stavanger Aftenblad
Disse ligner ikke de vanlige muffinsene du baker i papirformer eller på brett. De engelske er som skapt for deg som ikke har stekeovn på hytta, eller som ikke liker å trille sprekkfrie rundstykker.
Engelske muffins glattes bare ut på bakebordet, og emnene stikkes ut med form eller glass. Resultatet blir noen luftige, rundstykkelignende emner som snus etter halv steketid. Britene selv serverer dem gjerne delt i to og ristet.
Kilde: Stavanger Aftenblad
Ingredienser
- 25 g gjær
- 50 g smør
- 1 dl vann
- 3 dl helmelk
- 2 ts salt
- 2 ss sukker
- 0.5 ts bakepulver
- 600 g hvetemel
- 1 ss smør
Slik gjør du:
- 25 g gjær
- 50 g smør
- 1 dl vann
- 3 dl helmelk
- 2 ts salt
- 2 ss sukker
- 0.5 ts bakepulver
- 600 g hvetemel
- 1 ss smør
