Disse kakene er veganske, og passer derfor utmerket for egg- og melkeallergikere. Soyayoghurten erstatter egg som bindingsmiddel, og både den og vegan kremost får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker og i helsekostbutikker. Kilde: Mari Hult. Foto: Nufsaid
Disse kakene er veganske, og passer derfor utmerket for egg- og melkeallergikere. Soyayoghurten erstatter egg som bindingsmiddel, og både den og vegan kremost får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker og i helsekostbutikker. Kilde: Mari Hult. Foto: Nufsaid
Må opp vaniljesukker, hvetemel, bakepulver, salt kanel og ingefær, og sil over i bollen. Rør sammen.
Riv gulrøttene, og bland det inn i resten av røren.
Hakk opp nøttene, og ha vend de inn i røren sammen med rosinene.
Sett muffinsformer på et bakebrett, og fordel røren i de. Formene skal være om lag to tredjedeler fulle.
Pass på at ovnen er helt varm før du setter kakene inn. Bak i 25 til 30 minutter, avhengig av ovnen. De skal ha hevet seg opp litt, og ha en gyllen overflate. La være å åpne døren før steketiden er over.
Avkjøl på stekebrettet.
Kremostglasur
Sett margarin og kremost ut av kjøleskapet en stund før du skal lage glasuren.
Ha de i en kjøkkenmaskin sammen med melis, og kjør til du har en slett masse.
Finhakk valnøttene og riv gulrot.
Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner å pynte.
Hell glasuren over i en sprøytepose, eventuelt ha den i en plastpose som du skjærer et lite hull i det ene hjørnet på.
Fordel glasur utover kakene, og pynt med nøtter eller gulrot.
Bon appetit!
Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Bland sammen sukker, olje og yoghurt i en bolle.
Må opp vaniljesukker, hvetemel, bakepulver, salt kanel og ingefær, og sil over i bollen. Rør sammen.
Riv gulrøttene, og bland det inn i resten av røren.
Hakk opp nøttene, og ha vend de inn i røren sammen med rosinene.
Sett muffinsformer på et bakebrett, og fordel røren i de. Formene skal være om lag to tredjedeler fulle.
Pass på at ovnen er helt varm før du setter kakene inn. Bak i 25 til 30 minutter, avhengig av ovnen. De skal ha hevet seg opp litt, og ha en gyllen overflate. La være å åpne døren før steketiden er over.
Avkjøl på stekebrettet.
Kremostglasur
Sett margarin og kremost ut av kjøleskapet en stund før du skal lage glasuren.
Ha de i en kjøkkenmaskin sammen med melis, og kjør til du har en slett masse.
Finhakk valnøttene og riv gulrot.
Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner å pynte.
Hell glasuren over i en sprøytepose, eventuelt ha den i en plastpose som du skjærer et lite hull i det ene hjørnet på.
Fordel glasur utover kakene, og pynt med nøtter eller gulrot.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto