Til hovedinnhold

Gulrotcupcakes

1 h
15 varer
65
Gulrotcupcakes

Disse kakene er veganske, og passer derfor utmerket for egg- og melkeallergikere. Soyayoghurten erstatter egg som bindingsmiddel, og både den og vegan kremost får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker og i helsekostbutikker.
Kilde: Mari Hult. Foto: Nufsaid

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl olje
  • 1 dl soyayoghurt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts kanel
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 2 gulrot
  • 0.5 dl valnøtter
  • 0.5 dl rosiner

Kremostglasur

  • 1 dl kremost, vegansk
  • 1 dl margarin, vegansk
  • 4 dl melis
  • 5 valnøtter
  • 0.25 gulrot

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl olje
  • 1 dl soyayoghurt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts kanel
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 2 gulrot
  • 0.5 dl valnøtter
  • 0.5 dl rosiner

Kremostglasur

  • 1 dl kremost, vegansk
  • 1 dl margarin, vegansk
  • 4 dl melis
  • 5 valnøtter
  • 0.25 gulrot
Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Bland sammen sukker, olje og yoghurt i en bolle.
Må opp vaniljesukker, hvetemel, bakepulver, salt kanel og ingefær, og sil over i bollen. Rør sammen.
Riv gulrøttene, og bland det inn i resten av røren.
Hakk opp nøttene, og ha vend de inn i røren sammen med rosinene.
Sett muffinsformer på et bakebrett, og fordel røren i de. Formene skal være om lag to tredjedeler fulle.
Pass på at ovnen er helt varm før du setter kakene inn. Bak i 25 til 30 minutter, avhengig av ovnen. De skal ha hevet seg opp litt, og ha en gyllen overflate. La være å åpne døren før steketiden er over.
Avkjøl på stekebrettet.

Kremostglasur

Sett margarin og kremost ut av kjøleskapet en stund før du skal lage glasuren.
Ha de i en kjøkkenmaskin sammen med melis, og kjør til du har en slett masse.
Finhakk valnøttene og riv gulrot.
Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner å pynte.
Hell glasuren over i en sprøytepose, eventuelt ha den i en plastpose som du skjærer et lite hull i det ene hjørnet på.
Fordel glasur utover kakene, og pynt med nøtter eller gulrot.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Bland sammen sukker, olje og yoghurt i en bolle.
Må opp vaniljesukker, hvetemel, bakepulver, salt kanel og ingefær, og sil over i bollen. Rør sammen.
Riv gulrøttene, og bland det inn i resten av røren.
Hakk opp nøttene, og ha vend de inn i røren sammen med rosinene.
Sett muffinsformer på et bakebrett, og fordel røren i de. Formene skal være om lag to tredjedeler fulle.
Pass på at ovnen er helt varm før du setter kakene inn. Bak i 25 til 30 minutter, avhengig av ovnen. De skal ha hevet seg opp litt, og ha en gyllen overflate. La være å åpne døren før steketiden er over.
Avkjøl på stekebrettet.

Kremostglasur

Sett margarin og kremost ut av kjøleskapet en stund før du skal lage glasuren.
Ha de i en kjøkkenmaskin sammen med melis, og kjør til du har en slett masse.
Finhakk valnøttene og riv gulrot.
Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner å pynte.
Hell glasuren over i en sprøytepose, eventuelt ha den i en plastpose som du skjærer et lite hull i det ene hjørnet på.
Fordel glasur utover kakene, og pynt med nøtter eller gulrot.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?