Cupcakes med sjokolade

1 h
Lagret av 527 brukere
Cupcakes med sjokolade
Lagret av 527 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 1.5 dl kakaopulver, bakekakao
  • 2.5 dl kaffe, varm
  • 120 g meierismør, romtemperert
  • 2.5 dl sukker
  • 2 stykker egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 klype salt

Peanøttsmørkrem

  • 250 g peanøttsmør, fin type
  • 100 g meierismør, romtemperert
  • 150 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 1 dl kremfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl kakaopulver, bakekakao
  • 2.5 dl kaffe, varm
  • 120 g meierismør, romtemperert
  • 2.5 dl sukker
  • 2 stykker egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 klype salt

Peanøttsmørkrem

  • 250 g peanøttsmør, fin type
  • 100 g meierismør, romtemperert
  • 150 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 1 dl kremfløte
Forvarm ovnen til 175 grader.
Rør sammen kakao og varm kaffe i en skål og la blandingen avkjøle i kjøleskapet.
Visp sammen smør og sukker til det blir lyst og luftig. Bland inn ett og ett egg om gangen.
Bland sammen mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Rør melblandingen og kaffeblandingen inn i røra i omganger.
Fyll muffinsformer som er plassert i et muffins bakebrett 2/3 full med kakerøre.
Stek kaken i ca. 18 minutter midt i ovnen. Kakene er ferdige når et strå spagetti kommer ut av midten av kaken uten rester av kakerøre på. 
Lag peanøttsmørkrem ved å vispe smør og peanøttsmør luftig. Bland inn melis, vaniljesukker og salt. Bland inn fløten, litt om gangen. Visp til det blir en fast og fin krem.
Topp kakene med peanøttsmørkrem når de er helt avkjølte. Pynt med peanøtter og revet sjokolade.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 175 grader.
Rør sammen kakao og varm kaffe i en skål og la blandingen avkjøle i kjøleskapet.
Visp sammen smør og sukker til det blir lyst og luftig. Bland inn ett og ett egg om gangen.
Bland sammen mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Rør melblandingen og kaffeblandingen inn i røra i omganger.
Fyll muffinsformer som er plassert i et muffins bakebrett 2/3 full med kakerøre.
Stek kaken i ca. 18 minutter midt i ovnen. Kakene er ferdige når et strå spagetti kommer ut av midten av kaken uten rester av kakerøre på. 
Lag peanøttsmørkrem ved å vispe smør og peanøttsmør luftig. Bland inn melis, vaniljesukker og salt. Bland inn fløten, litt om gangen. Visp til det blir en fast og fin krem.
Topp kakene med peanøttsmørkrem når de er helt avkjølte. Pynt med peanøtter og revet sjokolade.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?