Cupcakes med sjokolade

60 min

Siv Romsdals cupcakes med sjokolade smaker fantastisk av søt, fyldig sjokolade og salte peanøtter. Kakene er toppet med en supergod krem, og alt i alt er dette et bevis på at kombinasjonen av søtt og salt funker særdeles godt!

540 har lagret denne
Cupcakes med sjokolade

Siv Romsdals cupcakes med sjokolade smaker fantastisk av søt, fyldig sjokolade og salte peanøtter. Kakene er toppet med en supergod krem, og alt i alt er dette et bevis på at kombinasjonen av søtt og salt funker særdeles godt!

540 har lagret denne
12
porsjoner
  • 1.5 dl kakaopulver, bakekakao
  • 2.5 dl kaffe, varm
  • 120 g meierismør, romtemperert
  • 2.5 dl sukker
  • 2 stykker egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 klype salt

Peanøttsmørkrem

  • 250 g peanøttsmør, fin type
  • 100 g meierismør, romtemperert
  • 150 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 1 dl kremfløte
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl kakaopulver, bakekakao
  • 2.5 dl kaffe, varm
  • 120 g meierismør, romtemperert
  • 2.5 dl sukker
  • 2 stykker egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 klype salt

Peanøttsmørkrem

  • 250 g peanøttsmør, fin type
  • 100 g meierismør, romtemperert
  • 150 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 1 dl kremfløte
Forvarm ovnen til 175 grader.
Rør sammen kakao og varm kaffe i en skål og la blandingen avkjøle i kjøleskapet.
Visp sammen smør og sukker til det blir lyst og luftig. Bland inn ett og ett egg om gangen.
Bland sammen mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Rør melblandingen og kaffeblandingen inn i røra i omganger.
Fyll muffinsformer som er plassert i et muffins bakebrett 2/3 full med kakerøre.
Stek kaken i ca. 18 minutter midt i ovnen. Kakene er ferdige når et strå spagetti kommer ut av midten av kaken uten rester av kakerøre på. 
Lag peanøttsmørkrem ved å vispe smør og peanøttsmør luftig. Bland inn melis, vaniljesukker og salt. Bland inn fløten, litt om gangen. Visp til det blir en fast og fin krem.
Topp kakene med peanøttsmørkrem når de er helt avkjølte. Pynt med peanøtter og revet sjokolade.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 175 grader.
Rør sammen kakao og varm kaffe i en skål og la blandingen avkjøle i kjøleskapet.
Visp sammen smør og sukker til det blir lyst og luftig. Bland inn ett og ett egg om gangen.
Bland sammen mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Rør melblandingen og kaffeblandingen inn i røra i omganger.
Fyll muffinsformer som er plassert i et muffins bakebrett 2/3 full med kakerøre.
Stek kaken i ca. 18 minutter midt i ovnen. Kakene er ferdige når et strå spagetti kommer ut av midten av kaken uten rester av kakerøre på. 
Lag peanøttsmørkrem ved å vispe smør og peanøttsmør luftig. Bland inn melis, vaniljesukker og salt. Bland inn fløten, litt om gangen. Visp til det blir en fast og fin krem.
Topp kakene med peanøttsmørkrem når de er helt avkjølte. Pynt med peanøtter og revet sjokolade.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?