Bananmuffins
45 min
Disse muffinsene har sprø topping og er myke inni. Server gjerne bananmuffins som en del av søndagsfrokosten.
Oppskrift er hentet fra Ida Gran-Jansens kokebok «Fristelser» (Gyldendal).
Lagret av 853 brukere
Foto: «Fristelser» av Ida Gran-Jansens (Gyldendal)
Disse muffinsene har sprø topping og er myke inni. Server gjerne bananmuffins som en del av søndagsfrokosten.
Oppskrift er hentet fra Ida Gran-Jansens kokebok «Fristelser» (Gyldendal).
Lagret av 853 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 2 stykker egg
- 150 g sukker
- 50 g brunt sukker
- 2 stykker banan, most
- 1 dl olje, nøytral
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 0.5 ts salt
- 1 ts kanel
Topping
- 75 g brunt sukker
- 2 ss hvetemel
- 0.5 ts kanel
- 1 ss smør, mykt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 stykker egg
- 150 g sukker
- 50 g brunt sukker
- 2 stykker banan, most
- 1 dl olje, nøytral
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 0.5 ts salt
- 1 ts kanel
Topping
- 75 g brunt sukker
- 2 ss hvetemel
- 0.5 ts kanel
- 1 ss smør, mykt
Forvarm ovnen til 180 °C.
Miks egg, sukker, brunt sukker, moste bananer og olje i en kjøkkenmaskin.
I en annen bolle blander du sammen hvetemel, bakepulver, natron, salt og kanel. Tilsett melblandingen i bananblandingen og miks alt fort sammen.
Lag topping: Bland sammen brunt sukker, mel og kanel. Bruk en gaffel til å røre inn smøret.
Fyll hver muffinsform 3/4 full. Fordel toppingen over.
Stekes i 18–20 minutter.

Bon appetit!
Forvarm ovnen til 180 °C.
Miks egg, sukker, brunt sukker, moste bananer og olje i en kjøkkenmaskin.
I en annen bolle blander du sammen hvetemel, bakepulver, natron, salt og kanel. Tilsett melblandingen i bananblandingen og miks alt fort sammen.
Lag topping: Bland sammen brunt sukker, mel og kanel. Bruk en gaffel til å røre inn smøret.
Fyll hver muffinsform 3/4 full. Fordel toppingen over.
Stekes i 18–20 minutter.