Eplemuffins med crumble og karamellkrem smaker nydelig med ekstra krydder i smulene, og en syndig og fløyelsmyk topping av karamellsmørkrem. Disse muffinsene kan selvsagt nytes uten karamellsmørkrem på toppen, eller du kan toppe dem med en liten klatt pisket krem og et kaneldryss. Oppskriften gir 10-12 muffins.
Eplemuffins med crumble og karamellkrem smaker nydelig med ekstra krydder i smulene, og en syndig og fløyelsmyk topping av karamellsmørkrem. Disse muffinsene kan selvsagt nytes uten karamellsmørkrem på toppen, eller du kan toppe dem med en liten klatt pisket krem og et kaneldryss. Oppskriften gir 10-12 muffins.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland melken sammen med det smeltede smøret og visp blandingen raskt inn i eggedosisen. Vend til slutt inn det tørre.
Skrell og skjær eplene i små terninger. Fordel halvparten av muffinsrøren i formene. Dryss over epleterningene og fordel resten av røren på toppen.
Gni sammen alle ingrediensene til kryddersmulene og topp hver muffins med smuler.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. La kakene avkjøle seg noen minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter dem ut.
Lag karamellsmørkrem: Bland sukker og vann i en ren tykkbunnet kasserolle. Kok sukkerlaken til gyllen karamell. Tilsett fløte og kok under omrøring til karamellen blir helt glatt og klumpfri. Avkjøl karamellen til romtemperatur.
Visp smøret til det blir lyst og luftig. Visp inn den avkjølte karamellen, skrap ned langs sidene i bollen et par ganger slik at alt blir godt blandet.
Topp muffinsene med karamellsmørkrem.
Bon appetit!
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland melken sammen med det smeltede smøret og visp blandingen raskt inn i eggedosisen. Vend til slutt inn det tørre.
Skrell og skjær eplene i små terninger. Fordel halvparten av muffinsrøren i formene. Dryss over epleterningene og fordel resten av røren på toppen.
Gni sammen alle ingrediensene til kryddersmulene og topp hver muffins med smuler.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. La kakene avkjøle seg noen minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter dem ut.
Lag karamellsmørkrem: Bland sukker og vann i en ren tykkbunnet kasserolle. Kok sukkerlaken til gyllen karamell. Tilsett fløte og kok under omrøring til karamellen blir helt glatt og klumpfri. Avkjøl karamellen til romtemperatur.
Visp smøret til det blir lyst og luftig. Visp inn den avkjølte karamellen, skrap ned langs sidene i bollen et par ganger slik at alt blir godt blandet.