Ida Gran Jansens blåbærmuffins

60 min

Lag fristende blåbærmuffins dekket med frosting! Det smaker ypperlig når du har lyst på noe godt, men ikke altfor søtt. Den friske blåbærsmaken i Ida Gran Jansens muffins balanserer det søte helt perfekt. Et godt tips er å ta en teskje mel og blande med blåbærene før du har dem i formene. Det vil gjøre at de ikke synker til bunns. Oppskriften gir 20 muffins.

358 har lagret denne
Ida Gran Jansens blåbærmuffins

Lag fristende blåbærmuffins dekket med frosting! Det smaker ypperlig når du har lyst på noe godt, men ikke altfor søtt. Den friske blåbærsmaken i Ida Gran Jansens muffins balanserer det søte helt perfekt. Et godt tips er å ta en teskje mel og blande med blåbærene før du har dem i formene. Det vil gjøre at de ikke synker til bunns. Oppskriften gir 20 muffins.

358 har lagret denne
20
porsjoner
  • 225 g sukker
  • 175 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts salt
  • 57 g usaltet smør, romtemperert
  • 2 stykker egg, store
  • 75 g seterrømme
  • 60 ml olje, nøytral
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 160 ml helmelk
  • 100 g blåbær, frosne

Topping

  • 300 g smør, mykt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 220 g melis
  • 360 g blåbær, ferske og frosne (tint)
  • 200 g Philadelphiaost
Unngå at skjermen går i dvale
  • 225 g sukker
  • 175 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts salt
  • 57 g usaltet smør, romtemperert
  • 2 stykker egg, store
  • 75 g seterrømme
  • 60 ml olje, nøytral
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 160 ml helmelk
  • 100 g blåbær, frosne

Topping

  • 300 g smør, mykt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 220 g melis
  • 360 g blåbær, ferske og frosne (tint)
  • 200 g Philadelphiaost
Bland mel, bakepulver, natron, sukker og salt i en mikserbolle. Miks inn smøret og bland godt i ca. 3 minutter på medium fart.
Visp sammen egg, rømme, olje og vaniljeekstrakt i en egen bolle. Tilsett denne blandingen i melblandingen.
Tilsett til slutt melken. Blandingen kommer til å være ganske flytende.
Fyll formene med røre og fordel blåbærene på toppen. Trykk dem gjerne litt ned. Stek på 175 grader i 20-30 min. Avkjøl på rist.
Lag frostingen: Ha smør, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin og miks i 4-5 minutter. Smørblandingen skal være hvit og fluffy når den er ferdig.
Tilsett blåbærene og miks ytterligere til alt er blandet. Ha i Philadelphia-ost og miks i 20 sekunder.
Ha frostingen i en sprøytepose og lag fine swirls. Her er det brukt en Wilton 1M tip.
Pynt gjerne med friske blåbær.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel, bakepulver, natron, sukker og salt i en mikserbolle. Miks inn smøret og bland godt i ca. 3 minutter på medium fart.
Visp sammen egg, rømme, olje og vaniljeekstrakt i en egen bolle. Tilsett denne blandingen i melblandingen.
Tilsett til slutt melken. Blandingen kommer til å være ganske flytende.
Fyll formene med røre og fordel blåbærene på toppen. Trykk dem gjerne litt ned. Stek på 175 grader i 20-30 min. Avkjøl på rist.
Lag frostingen: Ha smør, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin og miks i 4-5 minutter. Smørblandingen skal være hvit og fluffy når den er ferdig.
Tilsett blåbærene og miks ytterligere til alt er blandet. Ha i Philadelphia-ost og miks i 20 sekunder.
Ha frostingen i en sprøytepose og lag fine swirls. Her er det brukt en Wilton 1M tip.
Pynt gjerne med friske blåbær.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?