Frokostmuffins med bacon
45 min
Frokostmuffins med bacon dekker de fleste behov til frokosten. Matmuffins har en mengde variasjonsmuligheter, og her har man valgt å gå for en litt-av-alt variant som passer like godt til frokost som det gjør som lunsjmuffins. Oppskriften gir 12 stykker.
Lagret av 4966 brukere
Frokostmuffins med bacon dekker de fleste behov til frokosten. Matmuffins har en mengde variasjonsmuligheter, og her har man valgt å gå for en litt-av-alt variant som passer like godt til frokost som det gjør som lunsjmuffins. Oppskriften gir 12 stykker.
Lagret av 4966 brukere
Ingredienser
12
porsjoner
- 0.5 dl olivenolje, eller rapsolje
- 4 stykker egg
- 3 dl yoghurt naturell
- 3 dl hvetemel
- 3 dl grovbakstmel
- 2 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 150 g bacon
- 1 stk rødløk
- 1 stk paprika
- 100 g revet ost
- 1 bunt gressløk
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 0.5 dl olivenolje, eller rapsolje
- 4 stykker egg
- 3 dl yoghurt naturell
- 3 dl hvetemel
- 3 dl grovbakstmel
- 2 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 150 g bacon
- 1 stk rødløk
- 1 stk paprika
- 100 g revet ost
- 1 bunt gressløk
Visp sammen olivenolje, egg og yoghurt. Rør inn hvetemel, grovbakst, bakepulver og en klype salt.
Skjær baconet i små biter, finhakk løken og skjær paprikaen i små terninger og hakk gressløken.
Stek baconet sprøtt og gyllent. Tilsett løk og paprika og la det hele syde et par minutter til løken blir myk.
Hell alt over på en tallerken for rask avkjøling. Rør baconblandingen, hakket gressløk og revet ost sammen med muffinsrøren.
Fordel røren i muffinsformer, som gjerne står på et muffinsbrett, og dryss litt frø på toppen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.

Bon appetit!
Visp sammen olivenolje, egg og yoghurt. Rør inn hvetemel, grovbakst, bakepulver og en klype salt.
Skjær baconet i små biter, finhakk løken og skjær paprikaen i små terninger og hakk gressløken.
Stek baconet sprøtt og gyllent. Tilsett løk og paprika og la det hele syde et par minutter til løken blir myk.
Hell alt over på en tallerken for rask avkjøling. Rør baconblandingen, hakket gressløk og revet ost sammen med muffinsrøren.
Fordel røren i muffinsformer, som gjerne står på et muffinsbrett, og dryss litt frø på toppen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.