rask

Frokostmuffins med havregryn og tørket frukt og bær

25 min

Her får du en muffins som ikke er for søt, ikke for salt, mettende og god. Kake til frokost? Joda, frokostmuffins med havregryn og tørket frukt og bær kan godt settes på bordet til helgefrokosten. De kan også pakkes med som matpakke eller kanskje puttes i sekken som turmat? Oppskriften kan varieres og gjøres om. Tørket aprikos og blåbær gir ekstra god sødme, men du kan gjerne bruke annen frukt og bær, så lenge de ikke inneholder altfor mye væske. Honning kan erstattes med sukker, og liker du det søtt, tilsett litt ekstra honning eller sukker slik at det totalt blir 100-120 gram. Hakkede nøtter smaker også godt og gir et spennende tygg. For å gi muffinsen et litt crunchy frokostpreg har vi strødd litt valmuefrø på toppen. 

1296 har lagret denne
Frokostmuffins med havregryn og tørket frukt og bær

Her får du en muffins som ikke er for søt, ikke for salt, mettende og god. Kake til frokost? Joda, frokostmuffins med havregryn og tørket frukt og bær kan godt settes på bordet til helgefrokosten. De kan også pakkes med som matpakke eller kanskje puttes i sekken som turmat? Oppskriften kan varieres og gjøres om. Tørket aprikos og blåbær gir ekstra god sødme, men du kan gjerne bruke annen frukt og bær, så lenge de ikke inneholder altfor mye væske. Honning kan erstattes med sukker, og liker du det søtt, tilsett litt ekstra honning eller sukker slik at det totalt blir 100-120 gram. Hakkede nøtter smaker også godt og gir et spennende tygg. For å gi muffinsen et litt crunchy frokostpreg har vi strødd litt valmuefrø på toppen. 

1296 har lagret denne
8
porsjoner

Muffins

  • 170 g hvetemel
  • 50 g sammalt hvete, fint
  • 50 g havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 70 g honning, flytende
  • 2 stykker egg
  • 1 dl olje, nøytral, raps eller solsikke
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 40 g aprikos, tørket
  • 60 g blåbær, friske eller frosne
  • valmuefrø
Unngå at skjermen går i dvale

Muffins

  • 170 g hvetemel
  • 50 g sammalt hvete, fint
  • 50 g havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 70 g honning, flytende
  • 2 stykker egg
  • 1 dl olje, nøytral, raps eller solsikke
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 40 g aprikos, tørket
  • 60 g blåbær, friske eller frosne
  • valmuefrø
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Pisk sammen egg, olje, melk og flytende honning.
Hell det flytende i det tørre og rør sammen til det ikke har klumper. Det skal ikke røres for mye.
Rør inn finhakket aprikos og blåbær til slutt.
Hell i muffinsformer og stek på 180 grader i 20-30 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt det tørre i en bakebolle.
Pisk sammen egg, olje, melk og flytende honning.
Hell det flytende i det tørre og rør sammen til det ikke har klumper. Det skal ikke røres for mye.
Rør inn finhakket aprikos og blåbær til slutt.
Hell i muffinsformer og stek på 180 grader i 20-30 minutter.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?