Frokostmuffins med havregryn og tørket frukt og bær
Her får du en muffins som ikke er for søt, ikke for salt, mettende og god. Kake til frokost? Joda, frokostmuffins med havregryn og tørket frukt og bær kan godt settes på bordet til helgefrokosten. De kan også pakkes med som matpakke eller kanskje puttes i sekken som turmat? Oppskriften kan varieres og gjøres om. Tørket aprikos og blåbær gir ekstra god sødme, men du kan gjerne bruke annen frukt og bær, så lenge de ikke inneholder altfor mye væske. Honning kan erstattes med sukker, og liker du det søtt, tilsett litt ekstra honning eller sukker slik at det totalt blir 100-120 gram. Hakkede nøtter smaker også godt og gir et spennende tygg. For å gi muffinsen et litt crunchy frokostpreg har vi strødd litt valmuefrø på toppen.
Her får du en muffins som ikke er for søt, ikke for salt, mettende og god. Kake til frokost? Joda, frokostmuffins med havregryn og tørket frukt og bær kan godt settes på bordet til helgefrokosten. De kan også pakkes med som matpakke eller kanskje puttes i sekken som turmat? Oppskriften kan varieres og gjøres om. Tørket aprikos og blåbær gir ekstra god sødme, men du kan gjerne bruke annen frukt og bær, så lenge de ikke inneholder altfor mye væske. Honning kan erstattes med sukker, og liker du det søtt, tilsett litt ekstra honning eller sukker slik at det totalt blir 100-120 gram. Hakkede nøtter smaker også godt og gir et spennende tygg. For å gi muffinsen et litt crunchy frokostpreg har vi strødd litt valmuefrø på toppen.
Muffins
- 170 g hvetemel
- 50 g sammalt hvete, fint
- 50 g havregryn
- 2 ts bakepulver
- 70 g honning, flytende
- 2 stykker egg
- 1 dl olje, nøytral, raps eller solsikke
- 2 dl melk
- 1 ts salt
- 40 g aprikos, tørket
- 60 g blåbær, friske eller frosne
- valmuefrø
Muffins
- 170 g hvetemel
- 50 g sammalt hvete, fint
- 50 g havregryn
- 2 ts bakepulver
- 70 g honning, flytende
- 2 stykker egg
- 1 dl olje, nøytral, raps eller solsikke
- 2 dl melk
- 1 ts salt
- 40 g aprikos, tørket
- 60 g blåbær, friske eller frosne
- valmuefrø
