Croque madame-muffins
Dette er muffinsvarianten av croque madame, som er ristet brød med ost og skinke og stekt egg på toppen. I croque madame-muffins bruker stjernekokken Rachel Khoos brødet som en muffinsform for å holde på den deilige ostesausen og egget. Perfekt alene som smårett eller sammen med en grønn salat og pommes frites.
Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris»
Dette er muffinsvarianten av croque madame, som er ristet brød med ost og skinke og stekt egg på toppen. I croque madame-muffins bruker stjernekokken Rachel Khoos brødet som en muffinsform for å holde på den deilige ostesausen og egget. Perfekt alene som smårett eller sammen med en grønn salat og pommes frites.
Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris»
- 6 skive(r) loff, store, uten skorpe
- 3 ss smør, smeltet
- 75 g skinke, skåret i terninger eller tynne strimler
- 6 stykker egg, små
Ostesaus
- 1 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 2 dl melk, lunken
- 0.5 ts dijonsennep
- 0.5 ts muskatnøtt
- 30 g gruyere, revet, evt. annen sterk, fast ost
- salt
- pepper
- 6 skive(r) loff, store, uten skorpe
- 3 ss smør, smeltet
- 75 g skinke, skåret i terninger eller tynne strimler
- 6 stykker egg, små
Ostesaus
- 1 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 2 dl melk, lunken
- 0.5 ts dijonsennep
- 0.5 ts muskatnøtt
- 30 g gruyere, revet, evt. annen sterk, fast ost
- salt
- pepper
