Croque madame-muffins

45 min

Dette er muffinsvarianten av croque madame, som er ristet brød med ost og skinke og stekt egg på toppen. I croque madame-muffins bruker stjernekokken Rachel Khoos brødet som en muffinsform for å holde på den deilige ostesausen og egget. Perfekt alene som smårett eller sammen med en grønn salat og pommes frites.

Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris»

595 har lagret denne
Croque madame-muffins

Dette er muffinsvarianten av croque madame, som er ristet brød med ost og skinke og stekt egg på toppen. I croque madame-muffins bruker stjernekokken Rachel Khoos brødet som en muffinsform for å holde på den deilige ostesausen og egget. Perfekt alene som smårett eller sammen med en grønn salat og pommes frites.

Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris»

595 har lagret denne
6
porsjoner
  • 6 skive(r) loff, store, uten skorpe
  • 3 ss smør, smeltet
  • 75 g skinke, skåret i terninger eller tynne strimler
  • 6 stykker egg, små

Ostesaus

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk, lunken
  • 0.5 ts dijonsennep
  • 0.5 ts muskatnøtt
  • 30 g gruyere, revet, evt. annen sterk, fast ost
  • salt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 skive(r) loff, store, uten skorpe
  • 3 ss smør, smeltet
  • 75 g skinke, skåret i terninger eller tynne strimler
  • 6 stykker egg, små

Ostesaus

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk, lunken
  • 0.5 ts dijonsennep
  • 0.5 ts muskatnøtt
  • 30 g gruyere, revet, evt. annen sterk, fast ost
  • salt
  • pepper
Lag sausen ved å smelte smøret i en kjele på middels varme. Tilsett melet og visp kraftig til du har en jevn masse.
Ta den av varmen og avkjøl den i 2 minutter før du gradvis tilsetter melken mens du visper hele tiden.
Sett kjelen tilbake på middels varme, tilsett sennep og muskat og la det småkoke i 10 minutter mens du visper jevnlig for å hindre at sausen brenner seg fast i bunnen av kjelen. Når sausen tykner og har konsistens som en tykk tomatsaus, tar du den av platen.
Tilsett osten, men spar litt til pynt og smak til med salt og pepper. Hvis sausen er for tykk, tilsettes litt mer melk. Hvis den er klumpete, heller du den gjennom en sikt.
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Gjør loffskivene flate med en kjevle og pensle begge sider med smeltet smør.
Legg loffskivene i et 6-hulls muffìnsbrett. Fordel skinken i muffinsene etterfulgt av eggene. Hvis eggene virker for store, heller du av litt av hviten før du bruker det.
Legg to spiseskjeer ostesaus på toppen av hvert egg og dryss over litt ost og pepper.
Stek i 15-20 minutter avhengig av hvor rennende du liker eggene. Server med en gang.
woman cooking

Bon appetit!

Lag sausen ved å smelte smøret i en kjele på middels varme. Tilsett melet og visp kraftig til du har en jevn masse.
Ta den av varmen og avkjøl den i 2 minutter før du gradvis tilsetter melken mens du visper hele tiden.
Sett kjelen tilbake på middels varme, tilsett sennep og muskat og la det småkoke i 10 minutter mens du visper jevnlig for å hindre at sausen brenner seg fast i bunnen av kjelen. Når sausen tykner og har konsistens som en tykk tomatsaus, tar du den av platen.
Tilsett osten, men spar litt til pynt og smak til med salt og pepper. Hvis sausen er for tykk, tilsettes litt mer melk. Hvis den er klumpete, heller du den gjennom en sikt.
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Gjør loffskivene flate med en kjevle og pensle begge sider med smeltet smør.
Legg loffskivene i et 6-hulls muffìnsbrett. Fordel skinken i muffinsene etterfulgt av eggene. Hvis eggene virker for store, heller du av litt av hviten før du bruker det.
Legg to spiseskjeer ostesaus på toppen av hvert egg og dryss over litt ost og pepper.
Stek i 15-20 minutter avhengig av hvor rennende du liker eggene. Server med en gang.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?