Hjortetakk

1 h 30 min
Lagret av 35 brukere
Hjortetakk
Hjortetakk får den karakteristiske fasongen der ringen er klippet eller kuttet tre steder.
Foto: Godt.no
Lagret av 35 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 40 hjortetakk.
  • 100 g smør
  • 4 stk egg
  • 250 g sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 500 g hvetemel, omtrent
  • 1 ts hornsalt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 0.5 dl konjakk
  • 1 ss sitronskall
  • 1 kg smult, eller matfett

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 4 stk egg
  • 250 g sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 500 g hvetemel, omtrent
  • 1 ts hornsalt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 0.5 dl konjakk
  • 1 ss sitronskall
  • 1 kg smult, eller matfett
Smelt smøret og avkjøl.
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis.
Pisk kremfløten luftig. Vend inn kremfløte og smeltet smør i eggedosisen.
Bland sammen mel, hornsalt og kardemomme. Begynn med å tilsette halvparten av melet i eggedosis-blandingen. Fortsett å tilsette til du har en fin konsistens på deigen. Tilsett konjakk og sitronskall og elt deigen raskt sammen.
Dekk til deigen og la den stå i kjøleskapet over natten.
Form deigen til en pølse som er cirka 1,5 centimeter tykk. Del opp pølsen for hver 10. centimeter og form hver pølse til en ring. Bruk en skarp kniv og lag tre skrå snitt i hver ring.
Finn frem en stor gryte og varm opp smult eller matfett til omtrent 180 grader. Ha alltid lokket klart ved siden av når du koker i matfett. Bruk en trepinne for å sjekke om det er varmt nok, det skal frese rundt pinnen. Pass på at smulten ikke blir for varm underveis.

Kok hjortetakkene i smulten i cirka 5 minutter, avhengig av hvor tykke de er. Ikke legg i for mange av gangen, det skal være god plass i gryten. Snu dem underveis så de blir jevnt gylne på begge sider.
Bruk en hullsleiv eller klyper for å få hjortetakkene opp fra gryten. Legg dem på en rist med kjøkkenpapir og avkjøl.
Oppbevares i en tett kakeboks.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret og avkjøl.
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis.
Pisk kremfløten luftig. Vend inn kremfløte og smeltet smør i eggedosisen.
Bland sammen mel, hornsalt og kardemomme. Begynn med å tilsette halvparten av melet i eggedosis-blandingen. Fortsett å tilsette til du har en fin konsistens på deigen. Tilsett konjakk og sitronskall og elt deigen raskt sammen.
Dekk til deigen og la den stå i kjøleskapet over natten.
Form deigen til en pølse som er cirka 1,5 centimeter tykk. Del opp pølsen for hver 10. centimeter og form hver pølse til en ring. Bruk en skarp kniv og lag tre skrå snitt i hver ring.
Finn frem en stor gryte og varm opp smult eller matfett til omtrent 180 grader. Ha alltid lokket klart ved siden av når du koker i matfett. Bruk en trepinne for å sjekke om det er varmt nok, det skal frese rundt pinnen. Pass på at smulten ikke blir for varm underveis.

Kok hjortetakkene i smulten i cirka 5 minutter, avhengig av hvor tykke de er. Ikke legg i for mange av gangen, det skal være god plass i gryten. Snu dem underveis så de blir jevnt gylne på begge sider.
Bruk en hullsleiv eller klyper for å få hjortetakkene opp fra gryten. Legg dem på en rist med kjøkkenpapir og avkjøl.
Oppbevares i en tett kakeboks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?