Hjortetakk
Hjortetakk er for mange en av syv slag til jul og regnes som en våre julekaker. De kan minne om smultringer, men har en fastere konsistens og de karakteristiske «taggene» på siden. I likhet med flere andre julekaker stekes hjortetakk i smult.
Kakene smaker best når de er ferske og lune, og oppbevares i en tett kakeboks. Hjortetakk egner seg også godt til frysing.
Hjortetakk er for mange en av syv slag til jul og regnes som en våre julekaker. De kan minne om smultringer, men har en fastere konsistens og de karakteristiske «taggene» på siden. I likhet med flere andre julekaker stekes hjortetakk i smult.
Kakene smaker best når de er ferske og lune, og oppbevares i en tett kakeboks. Hjortetakk egner seg også godt til frysing.
- 100 g smør
- 4 stk egg
- 250 g sukker
- 1 dl kremfløte
- 500 g hvetemel, omtrent
- 1 ts hornsalt
- 1 ts kardemomme, malt
- 0.5 dl konjakk
- 1 ss sitronskall
- 1 kg smult, eller matfett
- 100 g smør
- 4 stk egg
- 250 g sukker
- 1 dl kremfløte
- 500 g hvetemel, omtrent
- 1 ts hornsalt
- 1 ts kardemomme, malt
- 0.5 dl konjakk
- 1 ss sitronskall
- 1 kg smult, eller matfett
