rask

Mandelflarn

30 min

Mandelflarn er flortynne julekaker med herlig smak av karamell. Kakene er ikke så ulik havreflarn, men lages med mandler i stedet for havregryn. Du kan både bruke finhakkede og grovhakkede mandler, alt etter hvilken konsistens du vil ha på kakene.

Mandelflarn kan serveres til kaffen, eller som et tilbehør til desserten, som for eksempel til multekrem eller riskrem.

Småkakene oppbevares i en tett kakeboks.

258 har lagret denne
Tynne mandelflarn
Flortynne småkaker med smak av mandler og karamell.
Foto: Godt.no

Mandelflarn er flortynne julekaker med herlig smak av karamell. Kakene er ikke så ulik havreflarn, men lages med mandler i stedet for havregryn. Du kan både bruke finhakkede og grovhakkede mandler, alt etter hvilken konsistens du vil ha på kakene.

Mandelflarn kan serveres til kaffen, eller som et tilbehør til desserten, som for eksempel til multekrem eller riskrem.

Småkakene oppbevares i en tett kakeboks.

258 har lagret denne
1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 35 mandelflarn.
  • 200 g mandler, uten skall
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss kremfløte
Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g mandler, uten skall
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss kremfløte
Varm opp stekeovnen til 200 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir.
Fin- eller grovhakk mandlene.
Smelt smøret i en stor kjele på middels varme. Visp inn sukkeret og varm opp til rett før kokepunktet.
Tilsett mandler, hvetemel og kremfløte, og rør sammen. La det koke opp før du tar kjelen av varmen.
Legg en teskje røre per mandelflarn på stekeplaten. Det er viktig å ha god plass mellom hver.
Stek mandelflarnene på midterste rille i cirka 7 minutter.
Avkjøl på stekeplaten før du flytter dem over på en rist. Oppbevar i en tett kakeboks.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp stekeovnen til 200 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir.
Fin- eller grovhakk mandlene.
Smelt smøret i en stor kjele på middels varme. Visp inn sukkeret og varm opp til rett før kokepunktet.
Tilsett mandler, hvetemel og kremfløte, og rør sammen. La det koke opp før du tar kjelen av varmen.
Legg en teskje røre per mandelflarn på stekeplaten. Det er viktig å ha god plass mellom hver.
Stek mandelflarnene på midterste rille i cirka 7 minutter.
Avkjøl på stekeplaten før du flytter dem over på en rist. Oppbevar i en tett kakeboks.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?