rask

Mandelflarn

30 min
Lagret av 242 brukere
Tynne mandelflarn
Flortynne småkaker med smak av mandler og karamell.
Foto: Godt.no
Lagret av 242 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 35 mandelflarn.
  • 200 g mandler, uten skall
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss kremfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g mandler, uten skall
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss kremfløte
Varm opp stekeovnen til 200 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir.
Fin- eller grovhakk mandlene.
Smelt smøret i en stor kjele på middels varme. Visp inn sukkeret og varm opp til rett før kokepunktet.
Tilsett mandler, hvetemel og kremfløte, og rør sammen. La det koke opp før du tar kjelen av varmen.
Legg en teskje røre per mandelflarn på stekeplaten. Det er viktig å ha god plass mellom hver.
Stek mandelflarnene på midterste rille i cirka 7 minutter.
Avkjøl på stekeplaten før du flytter dem over på en rist. Oppbevar i en tett kakeboks.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp stekeovnen til 200 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir.
Fin- eller grovhakk mandlene.
Smelt smøret i en stor kjele på middels varme. Visp inn sukkeret og varm opp til rett før kokepunktet.
Tilsett mandler, hvetemel og kremfløte, og rør sammen. La det koke opp før du tar kjelen av varmen.
Legg en teskje røre per mandelflarn på stekeplaten. Det er viktig å ha god plass mellom hver.
Stek mandelflarnene på midterste rille i cirka 7 minutter.
Avkjøl på stekeplaten før du flytter dem over på en rist. Oppbevar i en tett kakeboks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?