rask

Sandnøtter

30 min
252 har lagret denne
Sandnøtter på bakepapir og bakerist
Sandnøtter er klassiske julekaker som er enkle å lykkes med. Bak dem gjerne med barna i førjulstiden.
252 har lagret denne
1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 90 sandnøtter, avhengig av hvor store du lager dem.
  • 250 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 500 g potetmel
  • 125 g hvetemel
Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 500 g potetmel
  • 125 g hvetemel
Romtemperer smøret.
Varm opp stekeovnen til 200 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir.
Visp sammen smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Visp inn egget.
Bland sammen vaniljesukker, bakepulver, potetmel og hvetemel i en bolle. Sikt inn de tørre ingrediensene i smørkremen, og kna deigen sammen til den er fast og fin.
Del deigen i mange like store emner. Jo mindre emner, jo flere sandnøtter. Trill emnene til små kuler og legg de over på stekebrettet. Pass på å ha litt avstand mellom kakene.
Stek sandnøttene på midterste rille i cirka 10 minutter. Sandnøttene skal være lyse når de er ferdig stekt.
Avkjøl sandnøttene på stekebrettet og oppbevar dem i en tett kakeboks.
woman cooking

Bon appetit!

Romtemperer smøret.
Varm opp stekeovnen til 200 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir.
Visp sammen smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Visp inn egget.
Bland sammen vaniljesukker, bakepulver, potetmel og hvetemel i en bolle. Sikt inn de tørre ingrediensene i smørkremen, og kna deigen sammen til den er fast og fin.
Del deigen i mange like store emner. Jo mindre emner, jo flere sandnøtter. Trill emnene til små kuler og legg de over på stekebrettet. Pass på å ha litt avstand mellom kakene.
Stek sandnøttene på midterste rille i cirka 10 minutter. Sandnøttene skal være lyse når de er ferdig stekt.
Avkjøl sandnøttene på stekebrettet og oppbevar dem i en tett kakeboks.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?