rask

Havreflarn

20 min

Havreflarn er en tradisjonsrik julekake det er lett å lykkes med. For mange hører havreflarn hjemme blant de syv slag.

Lag gjerne dobbel porsjon med havreflarn når du først er i gang. Disse forsvinner fort!

Tips: Havreflarn oppbevares i en tett kakeboks.

Fyll opp kakeboksen med flere slag til jul: Mandelflarn, krumkaker og pepperkaker.

1133 har lagret denne
Hjemmelagde havreflarn
Havreflarn er knasende gode og populære småkaker til jul. Disse er enkle og raske å lage!

Havreflarn er en tradisjonsrik julekake det er lett å lykkes med. For mange hører havreflarn hjemme blant de syv slag.

Lag gjerne dobbel porsjon med havreflarn når du først er i gang. Disse forsvinner fort!

Tips: Havreflarn oppbevares i en tett kakeboks.

Fyll opp kakeboksen med flere slag til jul: Mandelflarn, krumkaker og pepperkaker.

1133 har lagret denne
1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 24 havreflarn
  • 75 g smør
  • 100 g havregryn, lettkokte
  • 1 stk egg
  • 125 g sukker
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Unngå at skjermen går i dvale
  • 75 g smør
  • 100 g havregryn, lettkokte
  • 1 stk egg
  • 125 g sukker
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Varm opp stekeovnen til 200 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir.
Smelt smøret og bland det varme smøret med havregrynene.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bruk en slikkepott og vend inn havregryn, mel og bakepulver i eggedosisen.
Bruk to teskjeer for å legge deigkuler på stekeplaten. Havreflarnene flyter utover, så ikke legg mer enn 10 deigkuler per brett.
Stek havreflarnene på midterste rille i ovnen i cirka 5-6 minutter, eller til havreflarnene er gylne og litt mørkere mot kanten.
Avkjøl havreflarnene på stekeplaten til de har stivnet nok til å flyttes over på en rist. Flytter du på dem for tidlig, vil de bøye seg.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp stekeovnen til 200 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir.
Smelt smøret og bland det varme smøret med havregrynene.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bruk en slikkepott og vend inn havregryn, mel og bakepulver i eggedosisen.
Bruk to teskjeer for å legge deigkuler på stekeplaten. Havreflarnene flyter utover, så ikke legg mer enn 10 deigkuler per brett.
Stek havreflarnene på midterste rille i ovnen i cirka 5-6 minutter, eller til havreflarnene er gylne og litt mørkere mot kanten.
Avkjøl havreflarnene på stekeplaten til de har stivnet nok til å flyttes over på en rist. Flytter du på dem for tidlig, vil de bøye seg.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?