rask

Havreflarn

20 min
Lagret av 1097 brukere
Hjemmelagde havreflarn
Havreflarn er knasende gode og populære småkaker til jul. Disse er enkle og raske å lage!
Lagret av 1097 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 24 havreflarn
  • 75 g smør
  • 100 g havregryn, lettkokte
  • 1 stk egg
  • 125 g sukker
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 75 g smør
  • 100 g havregryn, lettkokte
  • 1 stk egg
  • 125 g sukker
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Varm opp stekeovnen til 200 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir.
Smelt smøret og bland det varme smøret med havregrynene.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bruk en slikkepott og vend inn havregryn, mel og bakepulver i eggedosisen.
Bruk to teskjeer for å legge deigkuler på stekeplaten. Havreflarnene flyter utover, så ikke legg mer enn 10 deigkuler per brett.
Stek havreflarnene på midterste rille i ovnen i cirka 5-6 minutter, eller til havreflarnene er gylne og litt mørkere mot kanten.
Avkjøl havreflarnene på stekeplaten til de har stivnet nok til å flyttes over på en rist. Flytter du på dem for tidlig, vil de bøye seg.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp stekeovnen til 200 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir.
Smelt smøret og bland det varme smøret med havregrynene.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bruk en slikkepott og vend inn havregryn, mel og bakepulver i eggedosisen.
Bruk to teskjeer for å legge deigkuler på stekeplaten. Havreflarnene flyter utover, så ikke legg mer enn 10 deigkuler per brett.
Stek havreflarnene på midterste rille i ovnen i cirka 5-6 minutter, eller til havreflarnene er gylne og litt mørkere mot kanten.
Avkjøl havreflarnene på stekeplaten til de har stivnet nok til å flyttes over på en rist. Flytter du på dem for tidlig, vil de bøye seg.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?